Sarja: harjoitusottelu
Aika: 31.3.2017 klo 21:00
Paikka: Espoonlahden kupla
Tulos: 4—1 (3—0)

FC Espoo sai kauden viimeiseen harjoituspeliinsä vieraaksi FC Hongan kakkosjoukkueen, joka on noussut juuri Kakkoseen. Peli meni täysin emäntien nuottien mukaan. Hongan hyökkäyksenalut tyrehdytettiin intensiivisellä karvauksella, eikä Honka tahtonut millään saada palloa toimitettua keskiviivan yli FC Espoon puoliskolle. FC Espoo sitä vastoin dominoi, piti palloa ja varioi hyökkäyskuvioitaan monipuolisesti.

Ensimmäinen maali syntyi 18. minuutilla. Iida Pesonen syötti keskeltä ristiin Aurora Trobergille. Troberg, joka häikäisi suorituksillaan läpi koko pelin, harhautti puolustajan ja maalivahdin ja sijoitti keskelle tyhjää maalia tilanteeksi 1—0.

FC Espoon tilanteet ja vaaralliset kulmapotkut seurasivat toisiaan, mutta toinen maali syntyi vasta 32. minuutilla, kun Hanna Antikainen syötti pitkän pallon Essi Rauhamaalle vapaaseen paikkaan. Hongan puolustajan häirintä epäonnistui, ja Rauhamaa pystyi sijoittamaan pallon vasemmallaan maaliin.

Puoliajan viimeisellä minuutilla Karla Makkonen harhautti Hongan puolustuksen ja sijoitti taukoumerot 3—0.

Toinen puoliaika sujui samaan malliin. 52. minuutilla Rauhamaa sai pallon rangaistusalueen vasemmalle nurkalle. Tilaa ja aikaa oli. Rauhamaa tähtäsi ja sijoitti kierteisen pallon oikean tolpan kautta maaliin.

FC Hongan ensimmäinen varsinainen hyökkäys johti tulokseen. 73. minuutilla oikea laitajuoksija sai pitkän syötön, kuljetti pallon vastustamattomasti puolen kentän matkan maalille ja sijoitti sen aina maaliin asti. Kun FC Espoo ei kyennyt realisoimaan monia lisäpaikkojaan, lopputulokseksi jäi FC Espoon selvä 4—1 -voitto.