FC Espoon pienryhmäharjoittelun ohjeistukset

14.5.2020

Viimein ma 18.5. alkaen pääsemme seurana käsiksi palloon taas reilun 2 kk:n tauon jälkeen, kun aloitamme valmennusjohtajan ohjeistuksen mukaisen pienryhmäharjoittelun. Alla käytännön ohjeita ja huomioitavaa, perustuen pitkälti Palloliiton ohjeistuksiin asiassa.

 

1. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä. FC Espoon joukkueilla vuorot ovat pääosin 2h mittaisia, joten varsinainen toiminta ajoitetaan tällöin esim. klo 18-20 vuorossa välille 18.05-19.55

 

2. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta harjoituskentälle saapuessa. TN1:llä pelaajat tulevat kentälle pääosin sisään tenniskenttien viereisestä portista, ja poistuminen kentältä muista ulkokäynneistä (näin vältetään ruuhkautuminen saapuessa)

 

3. Ohjatussa FC Espoon harjoitustapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja.

 

4. TN1 / Säterin kentällä saa olla samanaikaisesti yhteensä enintään 30 henkilöä kymmenen hengen ryhmiin jakaantuneina siten, ettei lähikontaktia synny. (AVI 8.5.) Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan.

 

5. Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana kunnes joukkuetoiminta alkaa 1.6. alkaen normaalisti.

 

6. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava. KAIKKI URHEILUPUISTON JA SÄTERIN PUKUKOPPITILAT OVAT SULJETTUNA TOUKOKUUN AJAN. YleisöWC:t ovat käytettävissä UP:n stadionrakennuksen ulkoseinustalla, niiden käyttöä pyrittävä kuitenkin välttämään.

 

7. Huomiolista pelaajan kanssa kotona vielä ennakkoon läpikäytäväksi:

 

-Kun oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö!

-Sylkemistä kentällä tulee välttää (FC Espoo pelaajan ei tarvitse sylkeä nyt lainkaan)

-Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

-Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

 

8. Hyvällä positiivisella fiiliksellä kentille, on superhienoa että edes pienryhmätoiminta on tässä kohtaa mahdollista! Kaikessa toiminnassa huomioitava valmennuksen ohjeistus ja noudatettava ohjeita täysin, näin varmistamme parhaalla tavalla joukkuetoimintaan pääsyn 1.6.2020 alkaen.

Valmennus saa tosiaan vielä tarkentavia ohjeita sisältöön liittyen, mutta näillä käytänteillä ja terveellä järjellä eteenpäin kohti pienryhmätoimintaa.