Pekka Lagerblom on FC Espoon uusi talenttivalmentaja

20.12.2021

Pekka Lagerblom huolehtii jatkossa FC Espoon talenteista.
Pekka Lagerblom huolehtii jatkossa FC Espoon talenteista.

FC Espoon talenttivalmentaja vaihtuu Antti Ruonalan siirryttyä Jyväskylään JYPkin valmentajaksi. Seura on toiminut tilanteessa nopeasti ja Antin suuret saappaat täyttävä korvaaja löytyikin jo marraskuussa ja uutena talenttivalmentajana aloittaa Pekka Lagerblom kahden vuoden määräaikaisella sopimuksella tammikuussa 2022.

Pekalla on takanaan todellinen huippufutaajan ura. Suurimpina meriitteinä löytyvät Saksan Bundesliigan ja Saksan Cupin voittopokaalit Werder Bremenin riveistä kaudelta 2004. Pekka lähti aikanaan Saksaan kotikaupungistaan FC Lahdesta ja on pelannut siellä Werder Bremenin lisäksi mm. FC Kölnissä, FC Nurnbergissä ja RB Leipzigissa. Saksan lisäksi Pekalla on pelaajakokemusta Yhdysvalloista, Norjasta ja Ruotsista. Hänen pelaajauransa päättyi lopulta Suomessa FC Lahdessa kauden 2019 jälkeen, jolloin Pekan työnkuva oli pelaajavalmentaja. Suomen A-maajoukkueessa eli Huuhkajissa Pekka on esiintynyt yhteensä 12 kertaa.

Pelaajauran jälkeen Pekka on toiminut erilaisissa valmentajatehtävissä ja TV-töissä. FC Hongan riveissä Pekka on vastannut viimeisen vuoden ajan 10 – 12 -vuotiaiden valmennustehtävistä. Pekka on suorittanut Uefa B -koulutuksen sekä Youth Master Ekkono -koulutuksen ja näiden lisäksi häneltä löytyy fyysisen valmennuksen tutkinnot Saksasta ja Yhdysvalloista. FC Espoo saa siis varsin meritoituneen henkilön huolehtimaan seuran lahjakkaimmista poikapelaajista seuraavan kahden vuoden ajaksi.

Kun kuulimme Ruonalan Antin lähdöstä Jyväskylään, tiesimme, että Pekka on ykkösvaihtoehtomme talenttivalmentajaksi. Aikaisemmista keskusteluistamme oli käynyt selväksi, että Pekalla on todella intohimoa yksilövalmennusta kohtaan ja on mahtavaa, että pääsimme asioista yhteisymmärrykseen hänen sekä FC Hongan kanssa. Pidän suuressa arvossa sitä, että saamme seuraan rekrytoitua henkilöitä, joilla on omakohtaista kokemusta jalkapallon absoluuttiselta huipputasolta ja Pekalla sitä riittää. Tämän lisäksi Pekka on kouluttautunut monellakin rintamalla, joten olen erittäin tyytyväinen, että saimme FC Espooseen todellisen ammattilaisen.”  Valmennusjohtaja Antti Pehkonen taustoittaa

Talenttivalmentajan tehtävä FC Espoossa avaa itselle oven päästä tuomaan omat kokemukset ja näkemykset ammattijalkapalloilijan polusta ja työstä FC Espoon nuorten pelaajien hyödynnettäväksi. Talenttivalmentajan positio on ollut itselläni mielenkiinnon kohteena jo pitkään, sillä tykkään toimia pelaajien kanssa vuorovaikutussuhteessa ja jakaa omat oppini heille ja käydä pelaajapolun vaiheita myös henkisten ja fyysisten ominaisuuksien kautta tukemaan sitä kentällä tapahtuvaa kehittymistä. Kokonaisvaltainen pelaajakehitystyö on itselle sydäntä lähellä ja sitä haluan tässä positiossa tuoda seuralle ja ennen kaikkea pelaajille” Lagerblom pohtii.

Pekan tehtävänkuva FC Espoossa on huolehtia talenttipelaajiemme päivärytmistä ja isosta kuvasta erilaisine tukitoimenpiteineen.  Tämän lisäksi Pekka toimii miesten edustusjoukkueemme ja B-junioreiden valmennustiimeissä ja on näiden joukkueiden päivittäisessä arjessa mukana. Talenttivalmennuksen silmän alle pääsevät myös FC Espoon 2007- ja 2008-syntyneet pelaajat, joiden edesottamuksia seurataan tarkasti mahdollista talenttiohjelmaan pääsyä ajatellen. Tammikuun ajan Pekka tekee FC Espoolle 50% työaikaa ja toiset 50% työajasta menee vielä FC Hongan riveissä ja helmikuusta 2022 Pekan työpanos on täysin FC Espoolle. Tammikuun hybridi -malliin päädyttiin seurojen välisissä keskusteluissa ja tällä varmistetaan asialliset toimintaedellytykset FC Hongan päässä.