FC Espoon miehet maailmalla

10.11.2016

Nikolas Saira vieraili Kölnissä
Nikolas Saira vieraili Kölnissä
Emil Koho kävi kokeilemassa Veikkausliigan vauhtia
Emil Koho kävi kokeilemassa Veikkausliigan vauhtia

Emil Koho tutustui liigajoukkueen arkeen, Nikolas Saira FC Kölnin testissä ja Fareed Sadatille jatkosopimus FC Lahden kanssa

FC Espoon miesten edustusjoukkueen keskikenttäpelaaja Emil Koho (1997) tutustui viikon ajan loppukaudesta FC Lahden liigajoukkueen toimintaan."Kokonaisuudessaan hyvä, opettavainen ja tehokas viikko minulle. Oli kiva nähdä kuinka paljon on vielä matkaa liigatason joukkueeseen. Vierellä olevat pelaajat olivat parempia, jota kautta tempo oli huomattavasti kovempi kaikessa tekemisessä", toteaa Emil Koho.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen Kohon ennakkoluulottomaan esiintymiseen harjoituksissa: "Oli mukava huomata tervepäisen nuoren miehen rohkea esiintyminen liigajoukkueen harjoituksissa. Varmasti myös Emilille tämä tutustuminen liigajoukkueen arkeen antoi lisää virtaa kehittää itseään jatkossa entistä paremmaksi pelaajaksi, varsinkin kun näki konkreettisesti omat vahvuudet sekä myös kehityskohteet liigajoukkueympäristössä".

FC Espoon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Kalle Vasse oli iloinen tutustumisviikon järjestymisestä keskellä pelikautta: "Kohon vierailu FC Lahden liigajoukkueen mukana oli jälleen erinomaisen hyvä osoitus FC Lahden yhteistyöseuratoiminnan toimivuudesta. On hienoa nähdä, että meidän nuoret pelaajat ovat hyvällä tiellä ja laadukkaan yhteistyön kautta he saavat rehellisen mahdollisuuden ottaa seuraava steppi eteenpäin omalla pelaajaurallaan".

Miesten edustusjoukkueen laitapelaaja Nikolas Saira (1999) kävi Saksan bundesliigaseura 1. FC Kölnin testattavana. Nikolas vietti Saksassa viikon verran, harjoitellen ja pelaten 1. FC Kölnin  U19 -joukkueessa. "Nikolaksella on takanaan läpimurtokausi miesten edustusjoukkuetasolla. Hän on kehittynyt isoin askelin viimeisen puolen vuoden aikana. Nikolas on pelaaja, joka pelaa aina omilla vahvuuksillaan ja hän on jatkuvasti valmis oppimaan uutta. FC Espoon edustusjoukkueen pelaajat valitsivat hänet vuoden pelaajaksi”, edustuksen pääkäskija Vasse toteaa."

Sekä Kohon että Sairan sopimus FC Espoon kanssa kattaa myös tulevan kauden 2017.

FC Lahti käytti Fareed Sadatin sopimuksessa olleen kahden vuoden option

Tällä kaudella Veikkausliigassa debytoinut 17-vuotias hyökkääjälupaus Fareed Sadat jatkaa FC Lahdessa ainakin kauden 2018 loppuun. Espoon Palloseurassa jalkapalloharrastuksen aloittanut Fareed siirtyi keväällä 2016 FC Espoon miesten edustusjoukkueesta seurojen keskinäisellä sopimuksella FC Lahden liigajoukkueeseen.

Nuorukainen jatkaa mieluusti mastojen juurella kehittymistään pelaajana. ”Hyvät fiilikset! Olen iloinen, halusin itsekin jatkaa Lahdessa. Olen viihtynyt Lahdessa. Haluan kehittyä jalkapallossa ja mennä eteenpäin” Fareed kommentoi. Ennen viimeistä liigakierrosta Sadat on kerännyt vyölleen 14 liigaottelua ja tehnyt niissä myös yhden täysosuman. Lisäksi hän iski ratkaisumaalin Suomen Cupin puolivälierässä FC Jazzia vastaan.- Olen tyytyväinen tähän kauteen, mutta ensi kaudella lähdetään hakemaan isompaa vastuuta” Fareed päättää.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas pitää lahjakkuuden mieluusti riveissään.”Olen erittäin ilahtunut. Kyseessä on todellinen lahjakkuus. Juoksuvoimainen kaveri joka jaksaa tehdä asioita. Hyvä osoitus siitä oli Seinäjoki-pelissä. Ennakkoluuloton hieno peluri, jossa on vähän katupelaajaa, kun hän painaa menemään. Sen kaiken Fareed tekee hymy huulilla, todella hieno kaveri” Korkeakunnas suitsuttaa. ”Ensi kaudella tulee olemaan varmasti isommassa roolissa. Nyt on ensimmäinen vuosi harjoiteltu jalkapalloammattilaisen elämää. Hän on muuttanut pois kotoa ja saanut opiskelupaikan Lahteen” Korkeakunnas päättää.