Edustus avaa nurmikauden Viikinkien isäntänä

29.5.2017

FC Espoo - FC Viikingit Leppävaarassa 29.5. 18:30

Leppävaaran urheilupuiston tekonurmella kautensa aloittanut Edustus pääsee vihdoin pelaamaan stadionin luonnonnurmella, kun Itä-Helsingin ylpeys FC Viikingit tulee kylään tänään maanantaina. 

Kolmesta sarjaottelusta viisi pistettä kerännyt Viikingit osoitti vaarallisuutensa peittomalla lohkon ennakkosuosikkeihin kuuluvan MuSa:n kolme viikkoa sitten. Sittemmin kahdesti pisteet tasannut nippu on erinomainen sekoitus kokeneita sekä nuoria pelaajia.

Klubi 04:sta Viikinkeihin täksi kaudeksi siirtynyt Mohamed Hussein sekä väkivahva hyökkääjä Emongo Osongo ovat tehneet kumpainenkin kaksi maalia tällä kaudella. Myös puolustus on esiintynyt otteluissa edukseen ukrainalaisvahti Denys Pervovin johdolla.

Tänään joukkue joutuu tulemaan toimeen ilman viime kaudella Veikkausliiga-seura PK-35 Vantaata edustanutta Bob Diasonamaa, joka kärsii pelikiellosta otettuaan punaisen kortin SalPa-ottelun loppuhetkillä. Vepsussa parin kauden ajan pelannut Teemu Honkaniemi pitää kuitenkin huolta, että kentältä löytyy liigakokemusta. 
 
Viime vuosikymmenellä Veikkausliigassakin piipahtanut ryhmä on FC Espoolle tuttu vastustaja viime kaudelta. Kumpikin välienselvittely päättyi vierasvoittoon - Leppävaarassa luvuin 0-1, Vuosaaressa 1-3. Seura on vielä huomattavasti tutumpi päävalmentaja Kalle Vasselle, joka edusti "Viikkareita" kahteen otteeseen pelaajaurallaan. 

- Minulla ei ole mitään suurempaa erityislatausta peliin, kun en ole kentällä pelaajana, eikä siellä ole juurikaan vanhoja pelikavereita vastassa. Honkaniemi oli mukana, kun olin viimeksi Viikingeissä. Totta kai Viikkarit on aina tärkeä seura minulle, sain pelata siellä futista korkealla tasolla, Vasse toteaa.

- Odotettavissa on varmasti aika kova taistelupeli. Molemmat haluavat pinnoja, eikä kenttä ole vielä ihan samettinen, joten joudumme varautua siihen, että pallo pomppii ja joudumme pelata välillä suoraviivaisemmin. Haluamme kiillottaa kilpeämme tappion jälkeen.

Kauden erinomaisesti aloittanut hyökkäyskaksikko Janne Paukkonen sekä Samuli Heiska on sivussa illan kohtaamisesta loukkaantumisten takia. Myös kapteeni Joni Saastamoinen on yhä sivussa, mutta edustus saa Emil Kohon pitkästä aikaa kokoonpanoonsa. Yhdysvalloissa opiskeleva, ja Suomeen kesälomalle saapunut keskikenttämies pääsi viime viikolla mukaan harjoituksiin.

- Koho aloittaa penkillä. Meillä on kahden pelin viikko, ja haluamme toki käyttää rosteria mahdollisimman hyvin, kun meillä kerran laadukkaita pelaajia on, Vasse sanoo.

- En ole huolissani loukkaantumisista, ne avaavat uusille vastuunkantajille roolia. Luotamme kaikkiin pelaajiimme.