Sininen haastaa Musan Salaman sarja-avauksessa

3.5.2018


FC Espoo - MuSa Laaksolahdessa 5. toukokuuta kello 17:00

Kakkosen B-lohkon avauskierros pelataan tänä lauantaina, ja Sininen aloittaa urakkansa isännöimällä porilaista Musan Salamaa. Tulosten valossa erinomaisen talvikauden pelannut Ilir Zenelin valmentama ryhmä on keskittynyt viimeiset pari viikkoa harjoitteluun ja joukkue on valmis haastamaan lohkon ennakkosuosikkien joukkoon povatun MuSa:n.

Joukkueen kapteeni Joni "LeluSaastamoinen kertoo, että pre-season on sujunut hänen omalta kannaltaan kaikin puolin hyvin. Hän aloitti harjoittelun tammikuussa ja on pystynyt treenaamaan sekä pelaamaan rikkonaisen viime kauden jälkeen.

- Olen itse pysynyt kunnossa ja välttynyt loukkaantumisilta talven ja kevään aikana. Kroppa ja pääkoppa tuntuvat todella freshiltä. Melkein 200 päivää viimeisestä sarjaottelustani, joten olen tässä todellakin venaillut sarja-avausta.

Henkilökohtaisten asioiden lisäksi hän kehuu joukkueen meininkiä. Kipparin mukaan nuoret pelaajat oppivat ja sisäistävät asioita joka päivä paremmin, ja se näkyy myös joukkueen tekemisessä.

- Valmennuksen viime kauden puolella sisään ajama, loistava pelitapa on tuntunut erittäin hyvältä. Pelitapa on selkeyttänyt sekä rauhoittanut koko jengin tekemistä. Jokaisella on oma tärkeä rooli, jota ollaan noudatettu kurinalaisesti, Lelu kertoo. 

- Tämä kaikki summattuna yhteen toi myös hyviä tuloksia pre-seasonilla. Ei sovi kuitenkaan unohtaa, että niistä peleistä ei olla saatu ainuttakaan sarjapistettä, ja vastukset olivat hyvin eritasoisia. 

Joukkueessa on kapteenin mukaan ottelun alla todella rento ja hyvä tunnelma. Joukkue on hitsautunut viime kuukausien aikana hyvin yhteen.

- Omissa papereissani MuSa on yksi sarjan ennakkosuosikeista yhdessä naapurimme Granin kanssa. Joukkueessa on paljon kokeneita pelaajia, mutta se on silti täysin voitettavissa. Pelistä tulee hyvätasoinen ja varmasti tiukka myös tällä kertaa, mutta meidän joukkueemme laatu riittää voittamaan minkä tahansa jengin tässä sarjassa.  

Vastassa viime kaudelta tuttu joukkue

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti B-lohkossa, jolloin kumpikin ottelu päättyi MuSa:n tiukkaan 1-0-voittoon. FC Espoo ei ollut ainoa joukkue, jolla oli vaikeuksia saada palloa porilaisten verkkoon: MuSa päästi sarjan 22 matsissa vain 18 maalia.

MuSa:n kausi päättyi pettymykseen, kun joukkue jäi pisteen päähän lohkovoitosta ja nousukarsintapaikasta. Tällä kaudella joukkue lähtee tavoittelemaan sarjanousua uuden päävalmentajan johdolla, sillä viime vuodet edustusjoukkuetta luotsannut Matti Santahuhta teki syksyllä tilaa aisaparilleen Ville Ulaselle.

Ulasen miehistö on pelannut kauden alla harjoitusotteluiden lisäksi Suomen Cupin lohkovaiheessa. Kovatasoisen A-lohkon viidestä ottelusta irtosi vain yksi piste, mutta MuSa esiintyi edukseen etenkin helmikuisessa PS Kemi -ottelussa.

MuSa johti peliä vielä puoliajalla luvuin 2-0, mutta liigaseura kiri lisäajalla tasoihin. Muissa otteluissa MuSa joutui taipumaan ja jäi lohkon hännille.

Vahvan puolustuspään lisäksi MuSa:n hyökkäyksestä löytyy kovia tekijöitä. Samu-Petteri Mäkelä sekä Sami Rantala iskivät viime kaudella 12 maalia mieheen ja jatkavat seurassa tälläkin kaudella. 

Saastamoinen tiedostaa, millainen ryhmä Sinisellä on vastassaan. Hänellä on selkeä näkemys siitä, millä eväillä MuSa kaatuu.

- Musa kaatuu lauantaina, kun pelaamme 90 minuuttia yhtenäisesti sovitulla tavalla. Tärkein pointti on varmasti taktinen kurinalaisuus. Puolustamisessa sekä hyökkäämisessä täytyy säilyä balanssi koko matsin ajan. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää paikalla Lasariin kannustamaan meitä ja näkemään paikan päällä, kun ansaitsemme kauden ekat kolme pistettä! 

Tervetuloa kannustamaan Sininen avausvoittoon! Liput aikuisille viisi euroa, alle 7-vuotiaat pääsevät peliin ilmaiseksi.