Huippuvireinen Sininen isännöi KäPa:a - tähtäimessä kauden kymmenes voitto

29.8.2018


FC Espoo - KäPa Leppävaaran stadionilla 31. elokuuta kello 18:30

Moni FC Espoon oma kasvatti on noussut tällä kaudella isoon rooliin edustusjoukkueessa. 19-vuotias keskikenttäpelaaja Teemu Koski on yksi heistä.

Koski debytoi edustuksessa vuosi sitten, kun sarjapaikastaan taistellut Sininen hävisi kilpailijalleen NuPS:lle vieraissa. Kolme viikkoa myöhemmin hän teki elintärkeän maalin, kun kärkipään SalPa kaatui luvuin 2-3.

Tällä kaudella Koski on pelannut 12 ottelussa ja nuorukainen teki kauden ensimmäisen maalinsa viime sunnuntain BK-46-voitossa. Hän on kärsinyt loukkaantumisista kauden mittaan, mutta esiintynyt edukseen aina, kun on kentälle päässyt.

- Pelit ovat menneet tosi hyvin, kun olen pysynyt ehjänä ja terveenä. Ekan maalin tekemisestä tuli tietenkin hyvä fiilis.

Sininen on hävinnyt syyskierroksella vain yhden pelin, pelannut kerran tasan ja voittanut neljästi. Voitot ovat nostaneet joukkueen sarjaneloseksi, eikä kakkossijallekaan ole kuin kuusi pistettä matkaa. 

- Keväällä etsimme vielä joukkueen kemiaa yksilöiden välillä. Olemme alkaneet pelata paremmin joukkueena ja löytäneet hyvän yhteishengen. Voitontahtomme on koko ajan suurempi, Koski toteaa.

- Sijoittuminen kärkikolmikkoon on hyvä tavoite loppukaudelle. Itselleni toivon mahdollisimman paljon minuutteja.

Perjantain vastustaja KäPa nollasi Sinisen Oulunkylässä

Viime kaudella tukevasti B-lohkoon sijoittunut KäPa majailee tällä hetkellä putoamisviivan alapuolella. Joukkue on voittanut tällä kaudella vasta neljä peliä ja tehnyt 18 ottelussa 13 maalia. Määrä on lohkon toiseksi alhaisin.

Heikohkoista otteista huolimatta Abdou Talatin ryhmä on puolustanut varsin hyvin - päästettyjä maaleja on 25 eli kuudenneksi vähiten kaikista joukkueista. Kesäkuussa FC Espoo sai huomata, ettei tiivis puolustus ollut helposti ohitettavissa, kun KäPa voitti Sinisen 1-0 Anton Tuomisen maalilla.

Samaisesta ottelusta alkoi helsinkiläisten voitoton putki, joka jatkui aina elokuun alkuun saakka. Eilen tiistaina KäPa tasasi pisteet HIFK/2:n kanssa.

- KäPa tykkäsi pitää palloa viime kohtaamisessamme, ja heillä oli hyviä yksilöitä. Mikäli pelaamme yhtä hyvin kuin viime matseissamme, uskon meidän hoitavan homman perjantainakin, Koski sanoo. 

Sinisellä on KäPa-matsin jälkeen enää kaksi kotiottelua kaudella 2018 - merkitse 9. ja 22. syyskuuta kalenteriisi!