Sinisen junnuista edariin: Arttu Auranen

22.5.2019

Arttu Auranen (kolmas oikealta) teki viime kaudella läpimurron edustusjoukkueeseen.
Arttu Auranen (kolmas oikealta) teki viime kaudella läpimurron edustusjoukkueeseen.

Juttusarjassa tutustutaan miesten edustuksen pelaajiin kotiotteluiden alla: FC Espoo – FC Honka/Akatemia Leppävaaran stadionilla 25. toukokuuta kello 17:00

Kasvattajaseurasta FC Espooseen, ja junioripolun päätteeksi edustusjoukkueeseen: 19-vuotias Arttu Auranen on kantanut seurayhteisön värejä lähes koko ikänsä, ja ollut mukana kirjoittamassa seurahistoriaa.

Auranen kuuluu 1999 syntyneiden ikäluokkaan, joka voitti Suomen Nike Premier Cupin kesällä 2013. Muistelimme turnausvoittoa kotisivuillamme huhtikuussa.

– Parhaat futismuistoni ovat niiltä ajoilta. Se oli siisti vuosi, aivan kuin 2014, jolloin kävimme pelaamassa lopputurnauksessa Wienissä, Auranen muistelee.

– On hauskaa, että pelaan yhä Jopen (Joel Lahtinen) ja Leiskan (Miikka Leinonen) kanssa. Hienoa, kun olen saanut pelata tuttujen jätkien kanssa jo monta vuotta.    

Keskikenttämies teki läpimurtonsa edustukseen viime kaudella, kun hän esiintyi 15 Kakkosen ottelussa. Tällä kaudella Auranen on pelannut täydet minuutit kahdessa Kakkosen ottelussa.

Aurasen alkukautta on osaltaan haitannut varusmiespalvelus Kaartin jääkärirykmentissä, mutta harjoittelu on onnistunut myös armeijan harmaissa. Kotiutuminen häämöttää silti vasta syyskuussa.

– Tavallisina viikkoina pääsen joka ilta Leppävaaraan harkkoihin. En päässyt intin alussa treenaamaan kovin paljoa, mutta olen saanut mukavasti vastuuta joukkueessa. Kiva nähdä, että luottoa löytyy.

Päävalmentaja Ilir Zeneli pitää Aurasta yhtenä joukkueen tärkeimmistä pelaajista. 

– Hän on analyyttinen, ennakoiva, määrätietoinen ja periksiantamaton pelaaja. Aurasen ympärille voi rakentaa monia asioita kentällä.

Lauantaina vastassa rakas paikalliskilpailija

Sinisen kausi on alkanut positiivissa merkeissä, kun kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta on irronnut kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Kirjoitushetkellä edustus löytyykin sarjataulukon kärjestä tasapisteissä SalPa:n, Ilves/2:n ja FC Honka/Akatemian kanssa.

– Olemme pystyneet nappaamaan pisteitä myös sellaisista otteluista, joissa emme ole pelanneet niin hyvin. Tiedämme, että meillä on täydet mahdollisuudet lohkon kärkisijoihin, Auranen pohtii.

Seuraavaksi Sinisellä on edessään kenties kauden toistaiseksi kovin haaste, kun se kohtaa FC Honka/Akatemian. Derbyvastustaja koki sunnuntaina 1–3-tappion Gnistanille, mutta nuori joukkue on vakuuttanut avauskierroksilla.

Akatemian riveissä on tällä kaudella pelannut useita Hongan edustusjoukkueesta tuttuja pelaajia, kuten Doni Arifi, Arlind Sejdiu, Martin Salin sekä Saku Heiskanen. Joukkueesta löytyy myös useita poikamaajoukkuepelaajia, kuten maalivahti Rasmus Leislahti.

Viime kaudella Sininen voitti Hongan sekä kotona että vieraissa. Etenkin maalinteko toimi, sillä edustus iski kahdessa pelissä peräti seitsemän osumaa Hongan verkkoon.

Auranen pelasi kummassakin otteluista 90-minuuttisen, ja hän on taistellut nappulasta saakka lukemattomia kertoja Honkaa vastaan. Ottelu sytyttää luonnollisesti tälläkin kertaa.

– Näissä peleissä on aina hieman erilainen lataus. Heillä on nuori ja taitava joukkue, eikä meille ole luvassa helppoa matsia. Uskon kuitenkin, että pisteet jäävät Leppävaaraan.

Artun vinkki junnuille: ”Muistakaa treenata monipuolisesti, ja nauttia jokapäiväisestä tekemisestä. Yrittäkää kehittää sellaisiakin osa-alueita, jotka ei tunnu niin mielekkäiltä: esimerkiksi molempijalkasuus on erittäin kova juttu. Muistakaa myös, että jos tuntuu, ettei pärjää fyysisesti kovasta treenistä huolimatta, korjaantuu se usein iän myötä.”

Juttusarjan aiemmat osat:
Samuli Heiska