Kauden toinen derbyvoitto nosti miesten edustuksen lohkokärkeen

26.5.2019


Vaihdot: 75' Zeqiri -> Ismail; 84' Heinonen -> Abdi; 89' Isotalo -> Zaknoun
Vaihdot: 75' Zeqiri -> Ismail; 84' Heinonen -> Abdi; 89' Isotalo -> Zaknoun

Nollapeli oli Siniselle jo kauden kolmas.

Sininen isännöi eilen lauantaina FC Honka/Akatemiaa kauden toisessa Espoon paikallisottelussa. Joukkue palasi derbyssä kotipyhättöönsä Leppävaaran stadionille, jossa se voitti tapiolalaisvastustajansa lähes päivälleen vuosi sitten.

FC Espoo sai otteluun loistavan alun, kun Kastriot Kastratia rikottiin 16-alueen sisällä, ja ​Altin Zeqiri pääsi kokeilemaan rangaistuspotkusta. Zeqiri viimeisteli varmasti kauden kolmannen osumansa 11. minuutilla. 

Vierasjoukkue sai maalin jälkeen hieman otetta pelistä, mutta Sininen puolusti tiiviisti. Hongan vaarallisin paikka syntyi jakson puolivälissä, kun Arlind Sejdiu pääsi kokeilemaan boksin tuntumasta, mutta Viljami Isotalo blokkasi laukauksen.

Isännät aloittivat toisen puoliajan pirteästi, eikä 2-0-maali ollut kaukana. Valdrin Rashica eteni hyvin vasenta laitaa pitkin, ja pelasi hyvän tontin Erik Valkamolle, mutta tämä laukoi pallon ylähirteen. Sinisen pelaajat viittilöivät pallon ylittäneen maaliviivan, mutta tuomari oli toista mieltä.

Puolisen tuntia ennen loppua Honka sai toistaiseksi parhaan paikkansa, mutta FC Espoon puolustus pääsi jälleen blokkaamaan vedon. Hieman myöhemmin Valkamo oli jälleen tekopaikassa, mutta ohjaus suuntautui päin Honka-vahti Rasmus Leislahtea. Pian pallo saatiin maaliin, mutta Kastrati oli ehtinyt tilanteessa paitsioon.

Honka haki tasoitusta vimmatusti, mikä antoi Siniselle mahdollisuuden vastaiskuihin. Yksi sellainen vapautti Jaakko Oksasen läpiajoon, mutta Leislahti hoiti tilanteen todellisella paraatipelastuksella.

Varsin rauhassa maalillaan ollut Matias Niemelä vastasi lisäajalla tärkeästä torjunnasta, kun Honka pääsi kokeilemaan boksista, mutta veto tuli päin maalivahtia. Lähemmäs vieraat eivät päässeet, ja pisteet jäivät Leppävaaraan lukemin 1-0.

Joukkueessa hyvä kilpailutilanne

Päävalmentaja Ilir Zeneli oli pelin jälkeen tyytyväinen kolmeen pisteeseen sekä nollapeliin. Luotsia harmitti se, että peli olisi jälleen voitu ratkaista aiemmin, mikäli viimeistely olisi ollut parempaa.

- Tiesimme, miten Honka on pelannut ensimmäiset ottelunsa. Otimme myös huomioon mahdolliset muutokset, mitä he olisivat voineet tehdä parin tappion jälkeen. He olivatkin tehneet muutoksia, Zeneli toteaa.

- En ole täysin tyytyväinen pallottomaan pelaamiseemme. Olemme päästäneet neljässä pelissä vain yhden maalin, senkin pilkusta, mutta meidän täytyy etsiä rohkeasti kehityskohteita.

Nuoren joukkueen kokemattomuus näkyy vielä joissain ratkaisuissa kentällä, ja Zeneli toivoo, että pienistä virheistä opitaan. Tällä kertaa ne eivät johtaneet vastustajien maalipaikkoihin.

Keväällä FC Espooseen siirtynyt Kastrati pelasi ensimmäistä kertaa avauksessa Kakkosessa, ja hyökkääjä vakuutti Zenelin monipuolisuudellaan. Hän tuo joukkueen pelaamiseen eri vaihtoehtoja.

- "Kassu" on hyvä lisä jengiimme. Meillä on todella hyvä kilpailutilanne pelipaikoista, kun kärkeen voi laittaa myös (Samuli) Heiskan ja Oksasen. He ovat nälkäisiä pelaajia, ja janoavat vastuuta. 

Voitto nosti Sinisen lohkon piikkipaikalle pisteen Gnistanin edelle. Lohkon joukkueista ainoastaan KaaPo on FC Espoon tavoin tappioton. Helatorstaina joukkueen vastaan asettuu kymmenentenä majaileva Tampere United, joka on voittanut yhden kolmesta ottelustaan.

- Rotaatiota tullaan näkemään, sillä meidän täytyy pystyä sekä lepuuttamaan pelaajia että jakamaan vastuuta. Kierrätämme kokoonpanoa esimerkiksi siksi, että saisimme aikaan muutosta - emme tee sitä sen takia, että jokaiselle saataisiin peliminuutteja. Minuutit täytyy ansaita, Zeneli muistuttaa.

- Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että pelaajamme pääsevät pelaamaan joko ASM-sarjaa tai Kolmosta. Vaikka joku pelaaja ei saisi suurta vastuuta edustuksessa, hän pääsee pitämään pelituntumaa yllä A-junnujen tai reservijoukkueen kanssa.

FC Espoon seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 2. kesäkuuta. Tällöin Pallo-Iirot vierailevat Leppävaaran stadionilla kello 18:30. Tervetuloa!