FC Espoo kaudella 2020 – tulevaisuuden työryhmä perustettu

5.9.2019

FC Espoo haluaa rakentaa yhdessä kasvattajaseurojensa kanssa yhä toimivampaa seurayhteisöä.

FC Espoo haluaa rakentaa yhdessä kasvattajaseurojen kanssa yhä toimivampaa seurayhteisöä.

 

FC Espoon kilpapolku on kovassa nosteessa. Tällä hetkellä seuran U12 -ikävaiheesta alkavassa pelaajaputkessa joukkueet pelaavat viidessä ikäluokassa ylintä mahdollista sarjaa (joko ELL tai SM), ja lopuissa toiseksi ylintä.

Aikuisten edustusjoukkueet pelaavat Kakkosta ja reservijoukkueet Kolmosta. FC Espoon miesten edustusjoukkueessa on pelannut tällä kaudella 16 omaa kasvattia eli omavaraisuusaste on ollut noin 70 prosenttia kentällä käyneistä pelaajista - tämä on poikkeuksellista Suomen huippusarjoissa.

Kaksi FC Espoon pelaajaa on mukana nuorten maajoukkueissa ja tulevalle poikien 2005-syntyneiden alueleirille on valittu 11 pelaajaa. Seura on Suomen Palloliiton laatuseurajärjestelmässä tasolla kolme ja tavoittelee syksyllä 2019 tasoa neljä. FC Espoolle on myönnetty poikien täysi talenttivalmennustuki vuosiksi 2020-2021. Talenttivalmennustuen sai 15 seuraa.

FC Espoo jatkaa panostamistaan suomalaiseen huippupelaajakehitykseen ja aloittaa yhdessä kasvattajaseurojen kanssa U12-joukkueet 2008-syntyneiden ikäluokassa kaudella 2020.

FC Espoo on yhdessä kasvattajaseurojensa (LePa, FC Kasiysi, KaPy ja PEP) kanssa perustanut työryhmän 3.9. käydyssä yhteispalaverissa, jossa tarkistetaan ja kehitetään seurayhteisön toimintalinjoja. Työryhmään kuuluu seurojen operatiivisia ja hallinnollisia henkilöitä ja FC Espoo on sitoutunut olemaan mukana näiden linjauksien kehittämisessä. Tuloksia työryhmältä saadaan loppusyksystä.

FC Espoo jatkaa siis myös tulevaisuudessa kasvattajaseurojensa laadukasta ja tunnustettua pelaajakehitystyötä aina huippuvaiheeseen saakka.

”Seuran suuntaan on ollut kovaa imua pitkin kesää. Meille on tullut paljon kyselyitä yksittäisten pelaajien ja valmentajien suunnalta koskien pelaajakehitystyötämme. Useampi Veikkausliigaseura on myös havainnut työmme laadun ja lähestynyt konkreettisilla yhteistyötarjouksilla. FC Espoolla on nyt hieno mahdollisuus määritellä oma roolinsa  pääkaupunkiseudun pelaajakehitysputkessa. Nämä asiat täytyy keskustella ja suunnitella yhdessä kasvattajaseurojen kanssa, jotta kaikki tiedämme tarkasti, mikä on toimintamme tarkoitus ja suunta.",  FC Espoon valmennusjohtaja Antti Pehkonen kommentoi.