Miesten edustus hakee kauden viidettä vierasvoittoaan Porista

27.9.2019


FC Jazz - FC Espoo Pori Stadionilla lauantaina 28. syyskuuta 15:00

Ilves/2:n viime viikonloppuna kaatanut FC Espoo pelaa huomenna kauden kenties viimeisen vierasottelunsa. B-lohkon neljännellä sijalla majaileva Sininen olisi erittäin lähellä nousukarsintapaikkaa, mikäli se hakisi täydet pisteet FC Jazzin vieraana.

4-1-lukemiin päättynyt Ilves-peli oli Siniselle jo kauden kymmenes voitto. Mikäli loputkin ottelut päättyisivät voitokkaasti, olisi 12 voittoa joukkueen ennätys Kakkosessa tällä vuosikymmenellä.

Lauantain kotijoukkue FC Jazz on sarjataulukon kahdeksannella sijalla. Matkaa putoamisviivaan on viisi pistettä, joten teoriassa porilaiset voivat joutua vielä jännittämään säilymistään.

Jazz koki kahdessa viime ottelussaan tylyt tappiot. Viime viikonloppuna sarjakärki Gnistan löylytti vieraitaan lukemin 5-1, ja pari viikkoa sitten Pallo-Iirot haki derbyvoiton Porista. Viimeisestä viidestä ottelustaan Jazz on kerännyt vain kolme pistettä ja päästänyt jopa 20 maalia.

Kaikkiaan Jazz on päästänyt tällä kaudella 47 osumaa eli eniten lohkossa yhdessä TamU:n kanssa. Vaikka puolustuksessa on ollut ongelmansa, Sininen onnistui yllättämään porilaiset vain kerran, kun joukkueet kohtasivat kesäkuun lopussa.

Kastriot Kastratin maali oli tällöin todella laiha lohtu, sillä Jazz haki Leppävaarasta komean 4-1-voiton. Vierasjoukkueen sankariksi nousi Jussi Aalto, joka on porilaisten paras maalintekijä 11 rysällään. Nicolas Gomes on puolestaan tehnyt kahdeksan ja Juho Lehtonen viisi maalia.

Joukkueet ovat kohdanneet viime vuosina useaan otteeseen, ja FC Espoon viimeistä voittoa saa hakea keväältä 2017. Janne Paukkosen kaksi maalia siivittivät Sinisen 2-1-kotivoittoon, mutta muuten Jazz on ollut keskinäisissä kamppailuissa niskan päällä.

Miesten edustuksen viimeinen runkosarjaottelu pelataan Leppävaaran stadionilla lauantaina 5. lokakuuta. Sininen pelaa ottelussa nousukarsintasarjapaikasta, ja vastustaja KäPa taistelee sarjapaikastaan.

Tervetuloa kannustamaan omat pojat neljän parhaan joukkoon!