Sarja: Kakkonen
Aika: 11.7.2020 klo 15:15
Paikka: Keski-Espoon tekonurmi 1
Tulos: 1—2 (0—2)

Peli aloitettiin laantuvassa sateessa. EBK pääsi säikäyttämään heti pelin aluksi, kun kotijoukkueen hyökkääjä harhautti kaksi FC Espoon puolustajaa ja syötti vaarallisesti maalin eteen. Jatko saatiin onneksi kimmautettua kulmapotkuksi. Tämän jälkeen komento siirtyikin vääjäämättä vieraille. Eveliina Karaslahti ja Vilja Bergholm toimittivat pallon Essi Rauhamaalle, jonka vedon maalivahti torjui. Seuranneesta kulmapotkusta Milla Hellgren pukkasi ohi maalin.

Varttitunnin kohdalla Rauhamaa ja Bergholm pelasivat kauniisti yhteen. Rauhamaa kuljetti pallon päätyrajalle ja keskitti matalana laakana maalin editse. Sara Jaatinen ehätti paikalle ja jatkoi jalalla ilmasta 0—1-johtomaalin.

FC Espoon dominanssi vain vahvistui, ja muutama hyvä maalintekopaikkakin syntyi. Keskialue oli täysin FC Espoon hallussa, ja Nicole Flink voitti topparina kaikki pääpallot. EBK sai hyökkäyksenpoikasta vasta 37. minuutilla, mutta sitäkin kesti vain minuutin verran. 40. minuutilla Bergholm vapautti Jaatisen läpiajoon. Maalivahti tuli puolittain vastaan, ja Jaatinen sai vedettyä pallon kauniisti hänen ylitseen yläriman alle. Tauolle lähdettiin tilanteessa 0—2.

Toinen puoliaika oli sekavampi. FC Espoolla oli melkoinen myötätuuli, ja tuomarin näkemykset herättivät ihmetystä kummassakin joukkueessa. 60. minuutilla FC Espoo oli kasvattaa johtoaan, kun Jaatinen juoksi ohi keskityksestä, ja pallo pomppasi hämääntyneen maalivahdin yli. EBK:n puolustaja ehti kuitenkin paikalle, ennen kuin pallo ylitti maaliviivan.

Puoliajan edetessä EBK siirtyi pikku hiljaa kuskin paikalle. FC Espoon tilanteet tyrehtyivät paitsioiksi, tai tuuli painoi syöttöjä maalivahdille asti. Emma Lahtinen, joka oli ollut yli tunnin lähinnä kierrätyksen apuna, joutui nyt puuttumaan peliin vastaantuloilla, ja 74. minuutilla hän joutui ensimmäistä kertaa torjumaan vedon. Kotijoukkueen uuttera yrittäminen palkittiin lopulta 87. minuutilla, kun EBK vapautti vasemman kärkensä juoksuun. Tämä siirsi pallon rangaistuspilkulle, mistä pelikaveri viimeisteli 1—2-kavennusmaalin.

Lisäajalla EBK sai kulmapotkun; Johanna Rågback pukkasi pallon maaliviivalta etäämmälle. Pallo pomppi edelleen FC Espoon maalin edessä, eikä Lahtinen saanut kopattua palloa. Lahtinen päätyi makuulleen ja pallo EBK-pelaajalle. Onneksi tämä potkaisi pallon suoraan Lahtisen kainaloon, eikä EBK saanut pelastettua pelistä pistettäkään.