Sarja: Kakkonen
Aika: 2.7.2020 klo 18:30
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 1—0 (0—0)

Kauden ensimmäinen kotiottelu pelattiin vaihtelevassa säässä PK-35/2:ta vastaan. FC Espoo aloitti vahvasti, mutta kylmä suihku oli tulla 4. minuutilla, kun puolustushassi johti PK:n läpiajoon. Kotijoukkueen onneksi sijoitus meni ohi maalin. Espoo pääsi puskemaan kahdesta kulmapotkusta, mutta molemmat puskut ohjautuivat yli maalin.

FC Espoo loi parin minuutin välein loistavia maalipaikkoja. Vastustajan puolustus suorastaan tarjoili tilanteita huolimattomalla kierrätyksellä. PK:n maalivahti pelasi kuitenkin hienosti ja piti maalinsa puhtaana.

Tuomareiltä jäi rikkeitä näkemättä kumpaankin suuntaan. Puolen tunnin kohdalla Essi Rauhamaa kaadettiin, ja puhalluksen puuttuessa PK-35 sai tilaisuuden nopeaan hyökkäykseen. Hyökkäys päättyi vaaralliseen vetoon, mutta Emma Lahtinen sai torjuntaansa riittävästi osumaa, ja FC Espoon maali varjeltui. Ensimmäisen puoliajan päätteeksi PK pääsi nopeaan ylivoimahyökkäykseen. Jälleen vain Lahtisen heittäytyminen pelasti kotijoukkueen.

Kotijoukkue oli päässyt yrittämään maalia parikymmentä kertaa, mutta puoliaikatilanne oli uskomattomasti 0—0.

Toinen puoliaika ei ollut niin selvästi FC Espoon hallussa, mutta maalintekopaikkojakin saatiin aikaan. 57. minuutilla Espoon hyökkäys oli jo lässähtänyt, kun ylipitkä keskitys ajautui helponnäköisesti PK:n loistavasti pelanneelle maalivahdille. Tämä kuitenkin haparoi pallon eteensä; Sara Jaatinen kiitti ja nosti pallon ylänurkkaan, ja Espoo pääsi nauttimaan johtoasemasta ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Pian Jaatinen veti 20 metristä, mutta maalivahti sai sen verran sormenpäitä väliin, että pallo mäjähti ylärimaan.

Seurasi PK-35/2:n painostusjakso, jota edesauttoi tuuli ja kaatosadekuuro. Espoon puolustus ei tahtonut millään saada hallittuja syöttöjä ja purkuja, ja pallo pysyi sitkeästi kotijuokkueen kenttäpuoliskolla. 70. minuutilla PK pelasi kulmapotkun lyhyenä ja pääsi vetämään hyvältä paikalta. Lahtinen oli kuitenkin ohittamaton. Sateen jälkeen Espoo otti taas komennon ja loi kohtalaisia maalipaikkojakin, mutta 1—0 jäi lopputulokseksi.