Sarja: Kakkonen
Aika: 16.8.2020 klo 15:00
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 1—1 (0—0)

Leppävaaran tekonurmi poltti jalkapohjia myöhäiskesän helteessä. FC Espoo hallitsi peliä näennäisesti, mutta maalipaikkoja ei syntynyt. Härmä puolestaan yritti nostella pitkiä palloja linjaan, mutta Nicole Flink oli kotijoukkueen viimeisenä tulppana. Espoon epätarkka peli tarjosi Härmälle pari puolittaista vetopaikkaa, mutta vedot menivät maalin ohi ja yli.

Ensimmäisen puoliajan lopulla kumpikin joukkue sai yhden kunnollisen maalintekopaikan. Ensin Essi Rauhamaa jatkoi pallon Eveliina Karaslahdelle, mutta tämän veto osui suoraan maalivahdin syliin. Ja juuri ennen taukovihellystä Härmän kärkipelaaja karisti Espoon puolustajan kannoiltaan, mutta maalivahti Emma Lahtinen heittäytyi hänen jalkoihinsa ja torjui pallon kulmapotkuksi.

Toinen puoliaika tarjosi enemmän tilanteita. Heti alkajaisiksi Vilja Bergholm syötti pallon Karaslahdelle, joka pääsi hätyyttelemään maalivahtia muttei onnistunut kiertämään tätä. Bergholm pääsi myös heti vetämään, mutta veto meni yli maalin. Härmäkin osoitti uhkaa; 55. minuutilla Härmän hyökkääjä ohitti puolustuksen ja pääsi yrittämään pienestä kulmasta, mutta Lahtinen oli tukkeena.

64. minuutilla Rauhamaa riisti pallon ja syötti sen Liisa Merisalulle. Merisalu kuljetti palloa ja houkutti kimppuunsa Härmän molemmat topparit. Merisalu siirsi pallon etuoikealle Sara Jaatiselle, jolle avautui vapaa juoksulinja. Jaatinen veti rangaistusalueen nurkalta tarkasti takatolpan viereen kotijoukkueen 1—0-johtomaalin.

Peli näytti nyt olevan FC Espoon hallussa, mutta harmillinen epätarkka kierrätys tarjosi Härmälle maalipaikan, eivätkä vieraat jättäneet tilaisuutta käyttämättä vaan tasoittivat tilanteeksi 1—1. Heti perään Härmä oli päästä jo uudelleen pahantekoon, mutta Lahtinen oli tilanteen tasalla.

Härmä tuntui tyytyvän tasapeliin, kun FC Espoo yritti vielä vimmatusti voittaa pelin. Jasmin Häggman pääsi lähimmäksi maalintekoa 75. minuutilla roikuttamalla pallon vain hieman ohi maalin. Lisäajan lopulla Tessa Tuomela tarjosi mainion läpisyötön Taru Ylä-Peräiselle, mutta valitettavasti askelmerkit eivät olleet kohdallaan, joten lopputulokseksi jäi pistejako.