Peliraportti

Peli: FCFJ — FC Espoo
Sarja: Kakkonen
Aika: 13.6.2020 klo 16:00
Paikka: Porvoon keskusnurmi
Tulos: 4—0 (1—0)

FC Espoo aloitti kautensa vierasottelulla Porvoossa, missä helteistä säätä helpotti pelaaminen nurmella. Ensimmäinen vartti mentiin FC Espoon hallinnassa, joskaan kumpikaan joukkue ei pystynyt luomaan kunnon maalipaikkoja. Lupaavin tilanne syntyi vapaapotkusta, jonka Sani Isokivijärvi toimitti matalana maalinedustalle. Valitettavasti kukaan ei saanut varvasta väliin, joten seurasi vain maalipotku.

Vähitellen Futurakin tuli peliin mukaan; se pyrki alituiseen murtautumaan läpijuoksuihin, mutta Espoon puolustus ja maalivahti Emma Lahtinen pysyivät koko ajan juonessa mukana. Kun maalipaikkoja ei pystytty luomaan pelitilanteista, erikoistilanteet ratkaisivat. FC Espoo sai tukun vapaapotkuja ja kulmapotkuja, mutta Futura teki kulmapotkusta puskumaalin 37. minuutilla. Tauolle mentiin kotijoukkueen 1—0-johdossa.

Toisen puoliajan aluksi nähtiin kopio ensimmäisestä maalista. FC Espoon puolustus ei aivan saanut kulmapotkuun päätä väliin, kun FCFJ:n hyökkääjä häirittynäkin pystyi pukkaamaan pallon Espoon maalin perukoille. Pari minuuttia myöhemmin Espoon puolustajalle ja maalivahdille tuli kommunikaatiokatko, jonka Futuran kärkipelaaja käytti armotta hyväkseen ja lirutti tyhjiin 3—0-maalin.

Espoon pelifiilis oli nyt silmin nähden latistunut, ja Futura painoi päälle. 60. minuutilla Futuran hyökkääjä pystyi viimein nopealla rytminmuutoksella harhauttamaan Espoon laitapuolustajan ja veti läheltä tarkasti etutolpan vierestä 4—0-johtomaalin. Hieman myöhemmin viideskin maali oli lähellä, mutta Lahtisen vastaantulo ja jalkatorjunta estivät aikeen.

FC Espookin tuli peliin taas mukaan, ja viimeisen vartin aikana molemmilla joukkueilla oli hyviä maalintekotilaisuuksia. Lukemat eivät kuitenkaan muuttuneet, joten tulokseksi jäi 4—0-vierastappio.