Sarja: Kakkonen
Aika: 16.9.2020 klo 20:15
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 0—2 (0—2)

EBK-peli pelattiin yön pimeydessä tihkusateen vihmoessa kentän suuntaisesti. FC Espoo aloitti vahvalla painostuksella. 3. minuutilla Essi Rauhamaa sai keskityspallon EBK:n maalivahdin nenän eteen muttei löytänyt tietä tämän ohitse.

Pian osat vaihtuivat. EBK sai vapaapotkun 25 metristä ja jatko osui FC Espoon maalin ylärimaan. 6. minuutilla EBK:n hyökkääjä sai harhasyötön FC Espoon keskikentältä, nousi vahvasti ja veti tarkasti alanurkkaan. EBK oli näin 0—1-johdossa. Heti perään EBK-hyökkääjä pääsi läpijuoksuun, mutta Pauliina Niveri ehätti hätiin.

Peli tasoittui kymmenen minuutin kohdalla, ja kotijoukkue pääsi luomaan hieman vaaraa. Pikku hiljaa tuuli yltyi ja FC Espoo joutui pelaamaan vastatuuleen. Puolen tunnin kohdalla EBK sai kulmapotkun ja puskujatko upposi vastustamattomasti FC Espoon maaliin. Tilanne 0—2. Puoliajan viimeinen vartti mentiin EBK:n komennossa, kun kotijoukkueen pelinavaukset katkesivat toistuvasti omalla kenttäpuoliskolla.

Toinen puoliaika mentiin FC Espoon myötätuulessa. FC Espoo oli myös selvästi aktiivisempi, kun EBK tuntui tyytyvän johtoasemaansa. 52. minuutilla Rauhamaa toimitti matalan keskityksen maalin eteen. Tessa Tuomelan askeleet eivät olleet ihan kohdallaan, mutta hän pääsi kuitenkin vetämään pienestä kulmasta kohti maalivahtia. Heti perään Sani Isokivijärvi pääsi yrittämään, mutta hänenkin kääntölaukauksensa suuntautui päin maalivahtia. Rauhamaa tarjosi Vilma Silvennoiselle murtavan syötön, mutta tämä sai huonon osuman palloon. Rauhamaa, Sara Jaatinen ja Niveri pääsivät vielä laukomaan mutta tuloksetta.

70 minuutin pelin jälkeen FC Espoo alkoi uupua, ja EBK pääsi muutamaan vaaranpaikkaan.  Johanna Rågback ja Niveri onnistuivat torjumaan kaksi lupaavaa maalipaikkaa. 80. minuutilla FC Espoon puolustus oli hetken täysin sekaisin, ja EBK:n pelaaja pääsi sijoittamaan lähietäisyydeltä tyhjään maaliin. Huono osuma palloon esti kuitenkin pahanteon. Kun FC Espoon viime minuuttien tilaisuudet kuivuivat paitsioiksi, lopputulokseksi jäi EBK:n 0—2-voitto.