Sarja: Kakkonen
Aika: 1.8.2020 klo 17:00
Paikka: Myyrmäen stadion
Tulos: 2—2 (1—2)

FC Espoo tuli VJS:n vieraaksi Myyrmäen stadionille. Alku oli hermostunutta. Espoon hyökkäykseenlähtö oli vaikeaa, ja pelin edetessä VJS alkoi näyttää alati vaarallisemmalta. Varsinaisia maalipaikkoja ei kuitenkaan syntynyt, ennen kuin VJS keskitti pitkän roikkupallon Espoon maalille. Puolustus arvioi lentoradan väärin, ja vantaalaishyökkääjän ohjaus oli pomppimassa vääjäämättä maaliin. Nicole Flink kuitenkin ehätti maaliviivalle ja purki pallon ajoissa väljille vesille.

VJS sai jatkuvalla syötöllä kulmapotkuja ja pääsi usein pukkaamaan. Yhtä usein pukkaukset kuitenkin menivät reilusti yli Espoon maalin.

Parinkymmenen minuutin pelin kuluttua FC Espookin alkoi luoda uhkaa. 21. minuutilla Essi Rauhamaa taisteli pallon itselleen vasemmalla laidalla ja syötti keskelle täysin vapaana olevalle Sara Jaatiselle. Jaatinen toimitti murtavan syötön toppareiden keskitse Eveliina Karaslahdelle, ja tämä ohitti sijoituksellaan maalivahdin varmasti. Näin vierasjoukkue oli 0—1-johdossa.

FC Espoon hallintajakso jatkui. Karaslahti sai Pauliina Niveriltä murtosyötön juoksuun, mutta pallo karkasi vastaantulevan maalivahdin ulottuville.

VJS toipui säikähdyksestä ja tuli takaisin peliin. Vantaalaislaituri kuljetti pallon Espoon puolustuksen taitse ja syötti avopaikkaan rangaistuspotkupilkulle. Kotijoukkueen pettymykseksi jatko meni reilusti maalin ohi. VJS ei kuitenkaan jäänyt osattomaksi. 32. minuutilla VJS-laituri jallitti Espoon puolustuksen ja veti pallon pienestä kulmasta lähietäisyydeltä etukulmasta maaliin tasoittaen tilanteeksi 1—1.

VJS:n kulmapotkut seurasivat toisiaan mutta tuloksetta. Sen sijaan FC Espoo käytti vähät tilaisuutensa tehokkaasti. Juuri ennen puoliaikavihellystä Taru Ylä-Peräinen seurasi pitkää palloa, joka oli ajautumassa maalipotkuksi. Häirintä sotki VJS:n puolustuksen, ja pallo tuli heikosta purusta Jaatiselle, joka nosti pallon kaaressa maalivahdin yli maaliin. Taukonumerot olivat siten FC Espoon hyväksi 1—2.

Toinen puoliaika pelattiin valtaosin vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. VJS:n painostus palkittiin 56. minuutilla, kun veto osui ensin FC Espoon ylärimaan ja pallo pomppasi suoraan alas. Pallo saatiin purettua vain puolittain, ja uusi veto osui uudelleen ylärimaan ja pomppasi tällä kertaa maalin puolelle. Tilanne tasan 2—2.

VJS jatkoi painostusta ja kulmapotkujen hankkimista. 66. minuutilla FC Espoo oli lähellä maalintekoa, kun maalivahti sai torjuttua Karaslahden vedon ylärimaan. Pitkä painostus alkoi uuvuttaa kotijoukkuetta, kun FC Espoon vaihdot toivat vieraille lisää virtaa. Viimeisten minuuttien aikana Espoo pystyikin vyöryttämään lupaavia hyökkäyksiä VJS:n maalia kohti. Maalia kumpikaan joukkue ei enää kyennyt tekemään, joten tasapeli jäi lopputulokseksi.