Peliraportti

Peli: Härmä — FC Espoo
Sarja: Kakkonen
Aika: 25.7.2020 klo 15:00
Paikka: Kaurialan nurmi
Tulos: 3—1 (1—1)

FC Espoo aloitti pelin pirteästi Liisa Merisalun päästessä hätyyttelemään Härmän maalia alkuminuuteilla. Tämän jälkeen pelin hallinta siirtyi kuitenkin vääjäämättä kotijoukkueelle, joka karvasi hanakasti ja kykeni estämään Espoon syöttöpelin. Härmä siirsi painopistettä lähemmäksi ja lähemmäksi Espoon maalia. Painostus saavutti lakipisteensä 10. minuutilla, kun Härmä pääsi vetämään lähietäisyydeltä ja osui Espoon maalin sisätolppaan.

Pikku hiljaa Härmä joutui nostamaan jalkaa polkimelta, ja FC Espoon peli alkoi toimia. Espoo saikin tililleen pelin avausmaalin 18. minuutilla, kun Sara Jaatinen syötti pallon rangaistusalueen rajalle. Taru Ylä-Peräinen taisteli pallosta kahta puolustajaa vastaan, sai jalan vapaaksi ja sijoitti tarkasti vasempaan alanurkkaan.

FC Espoon 0—1-johto ei kuitenkaan kestänyt kuin pari minuuttia. Härmän hyökkääjä sai nappisyötön ja pääsi läpijuoksuun puolesta kentästä. Johanna Rågback ja Nicole Flink saivat juoksijan kiinni, mutta tämä sai rytminvaihdoksella jalan vapaaksi ja sijoitti vastustamattomasti 1—1-tasoituksen.

FC Espoon hyökkäykset lupailivat hyvää, mutta tulokseksi jäi tukku kulmapotkuja. Juuri ennen puoliaikaa Härmä sai nopean ylivoimahyökkäyksen, mutta Emma Lahtinen Espoon maalilla esti maalinteon nopealla vastaantulolla. Ja ennen katkovihellystä Espoollakin oli loistava mahdollisuus tehdä johtomaali, kun upean hyökkäyksen päätteeksi Merisalun vasuri ohjautui vain hieman yli Härmän maalin.

Toinen puoliaika käytiin FC Espoon näennäisessä komennossa. Merisalu pääsi jälleen vetämään pari kertaa lupaavista paikoista, mutta vedot menivät yli maalin. Sen sijaan 64. minuutilla Härmä loi yllättäen täysin tyhjästä tekopaikan pitkällä syötöllä Espoon linjan taakse. Eerika Marmo taisteli kylki kylkeä vastaan, mutta hyökkääjä pystyi häirittynäkin ohjaamaan pallon tarkasti Espoon maaliin ja siirtämään joukkueensa 2—1-johtoon.

FC Espoo jatkoi hallintaansa ja loi vaarallisia hyökkäyksiä. Jaatinen veti kahdesti, mutta hiuksenhienosti ohi ja yli maalin. 78. minuutilla Marmo vapautti Merisalun läpijuoksuun. Tämä yritti ohittaa vastaan tulleen maalivahdin oikealta, mutta maalivahdin teki varsinaisen ihmepelastuksen ja sai torjuttua sijoituksen kulmapotkuksi. Kulmapotkut seurasivat toisiaan, ja Härmän maalin eteen saatiin lupaavia hässäköitä, mutta maaliin asti palloa ei saatu.

FC Espoo saalisti vimmatusti tasoitusta, mikä avasi tilaisuuden Härmälle vastaiskuun 88. minuutilla kahdella yhtä vastaan. Rågback pystyi kuitenkin estämään pahanteon. Lopulta 3. lisäaikaminuutilla Härmän hyökkääjä pystyi harhauttamaan Espoon puolustuksen ja maalivahdin ja viimeisteli 3—1-voittomaalin. Peli oli kokonaisuudessaan jännittävä ja viihdyttävä, mutta harmitus loppunumeroista FC Espoon leirissä oli käsin kosketeltava.