Sarja: Kakkonen
Aika: 3.10.2020 klo 13:00
Paikka: Kisapuiston stadion
Tulos: 2—3 (0—2)

FC Kuusysi oli järjestänyt kauden viimeiseen peliin näyttävät puitteet ja auringonpaisteen — olihan kotijoukkueella voitolla hienoinen mahdollisuus Ykkösen karsintoihin. FC Espoo kuitenkin aloitti pelin vahvasti, ja ensimmäiset parikymmentä minuuttia mentiin vieraiden komennossa. 17. minuutilla pallo luikahti Kuusysin puolustuslinjan läpi Eveliina Karaslahdelle. Valitettavasti veto suuntautui selvästi ohi maalin.

Kuusysin peli oli suoraviivaista ja tuotti lähinnä kaukovetoja, jotka viuhuivat ohi ja yli maalin. 28. minuutilla Sara Jaatinen syötti pallon keskelle tyhjään tilaan Sani Isokivijärvelle. Tämä asetteli rauhassa ja veti 20 metristä. Maalivahti hämääntyi ottamaan askelen väärää tolppaa kohti, ja pallo menikin toisen tolpan juuresta sisään. Näin Espoo meni 0—1-johtoon ansaitusti ("kuin varkain", kuului kuulutus).

Kotijoukkue ryhdisti peliään. Heti 31. minuutilla Kyykkä-hyökkääjä pääsi läpiajoon mutta nosti pallon yli maalin. FC Espoo oli tuloksekkaampi. 38. minuutilla Espoon hyökkäys oli valua maalipotkuksi. Jaatinen ehti kuitenkin palloon, harhautti puolustajan ja keskitti maalivahdin yli takatolpalle. Karaslahti oli paikalla ja sai kenenkään häiritsemättä puskea pallon tyhjään maaliin. Tauolle lähdettiin tilanteessa 0—2.

Toinen puoliaika oli toista maata. Kuusysi nosti tempoa, kun FC Espoo kävi puolustustaistelua. Alku oli pahaenteinen. 47. minuutilla Espoon maalipotku palautui rangaistusalueelle, ja puolustus epäröi kriittisen hetken. Kuusysin hyökkääjä oli jalkoineen kärppänä paikalla ja tuikkasi pallon maaliin. Tilanne 1—2.

50. minuutilla Karaslahtea rikottiin laidalla. Essi Rauhamaa toimitti vapaapotkun maalille. Syntyi hässäkkä maalin eteen muttei maalia.

Kuusysi tulitti FC Espoon maalia keskialueelta ja osui 54. minuutilla tolppaan. Heti perään viuhuva veto oli painua Espoon maalin alanurkkaan, mutta Emma Lahtinen heittäytyi pallon eteen, ja Milla Hellgren siivosi maalinedustan.

FC Espoon lyhyen hallintajakson jälkeen Kuusysi jatkoi painostustaan. Tunnin pelin kohdalla Kyykkä-hyökkääjä pääsi karkuun mutta veti sivuverkkoon. Seuraavaksi Kuusysi keskitti maalin eteen. Puolustajan pusku oli mennä korkeassa kaaressa omaan maaliin, mutta Hellgren purki maaliviivalta. Tuloksena Kuusysin kulmapotku, joka käynnisti klassisen vastahyökkäyksen. Isokivijärvi sai pallon keskialueelle, eteni muutaman metrin ja syötti eteen päin. Nyt stadionin hyvin kasteltu tekonurmi teki tepposet kotijoukkueen yksinäiselle topparille, ja pallo livahti hänen jalkansa alta suoraan Karaslahdelle juoksuun. Karaslahti veti pallon komeasti yli puolittain vastaan tulleen maalivahdin, ja Espoo siirtyi näin 1—3-johtoon.

Kuusysin painostus jatkui. 71. minuutilla se sai kulmapotkun, ja puskujatko osui ylärimaan. Muutama minuutti myöhemmin Kuusysi riisti pallon keskialueella ja pääsi nopeaan hyökkäykseen, mutta Lahtinen esti pahanteon katkaisemalla matalan keskityksen. Lopulta kotijoukkue sai kuitenkin palkinnon, kun korkea roikkupallo pompahti yli Espoon puolustajan ja Kuusysin hyökkääjä sai tsipattua pallon Lahtisen yli maaliin. Tilanne 2—3, kun peliä oli pelattu 78 minuuttia.

Peliä pelattiin nyt minuuttikaupalla FC Espoon maalin edustalla. Hässäkkä oli melkoinen mutta puolustus kesti paineen. Loppujen lopuksi FC Espoo pääsi nopeaan vastahyökkäykseen lisäajalla. Jaatinen kuljetti maalivahdin eteen ja syötti viereen Taru Ylä-Peräiselle. Maalivahti sai torjuttua sijoituksen, mutta peli oli jo pelattu, ja FC Espoo pääsi lähtemään kotimatkalle täyden pistepotin kera.