Sarja: Kakkonen
Aika: 23.8.2020 klo 15:00
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 1—0 (1—0)

VJS aloitti pelin vahvanoloisesti, ja FC Espoolla oli pieniä käynnistysvaikeuksia. Espoon kone saatiin kuin saatiinkin käyntiin muutaman minuutin pelin jälkeen, ja sen jälkeen kotijoukkue oli koko ajan vahvempi osapuoli. Pelissä oli vääntöä ja rikkeitäkin, mutta ottelu käytiin molemmin puolin hyvässä hengessä.

FC Espoon pallonhallinta ei tuonut varsinaisia maalinteko- tai edes vetopaikkoja, kun VJS väläytteli silloin tällöin vaarallisuuttaan laukomalla paristakymmenestä metristä. 21. minuutin kohdalla Emma Lahtinen Espoon maalilla sai torjuttua pahan vedon, mutta muuten vantaalaisten vedot tulivat syliin tai menivät yli maalin.

FC Espoo sai tukun kulmapotkuja. 37. minuutilla yksi niistä oli tuottaa maalin, kun Nicole Flink jatkoi pallon ylärimaan. 44. minuutilla Espoo lähti nopeaan hyökkäykseen kolmen pelaajan rintamalla. Sara Jaatinen kuljetti palloa avointa kaistaa laitaa pitkin ja veti rohkeasti 25 metristä osuen VJS-maalin takatolppaan, josta pallo kimposi ja pomppi maaliviivaa pitkin juuri ja juuri maalin sisään. Näin Jaatisen "tavaramerkkimaali" vei kotijoukkueen tauolle 1—0-johtoasemassa.

Toiselle puoliajalle FC Espoo oli varustautunut ottamaan vastaan VJS:n paineen. Laitapuolustajat ohjasivat palloja nöyrästi sivurajan yli, ja Flink ja Johanna Rågback hoitivat keskustan murtautumisyritykset pois päiväjärjestyksestä. Espoo kamppaili koko joukkueen voimalla, eikä kentällä nähty merkkejä uupumuksesta.

80. minuutilla VJS sai vapaapotkun 18 metristä. Suora veto oli erinomainen, mutta Lahtinen heittäytyi alanurkkaan painuvan pallon eteen. Lahtinen maalillaan pitikin kotijoukkuetta pystyssä seuraavat minuutit katkaisemalla maalineduskeskityksen sekä torjumalla kaksi lähivetoa.

FC Espoollakin oli tilaisuutensa. Tessa Tuomela puski kulmapotkun ohi maalin. Ankarasti koko pelin taistellut Pauliina Niveri sai toisen keltaisen kortin 87. minuutilla ja lähti suihkuun. Mutta vajaallakin kotijoukkue oli lähempänä maalintekoa, kun Annika Varho hankki kulmapotkun ja Tuomela pääsi yrittämään sijoitusta lähietäisyydeltä. 1—0 jäi lopputulokseksi, ja koko pistepotti jäi Leppävaaraan.