Sarja: Kakkonen
Aika: 8.8.2020 klo 18:15
Paikka: Volkswagen-areena, Puotila
Tulos: 5—4 (1—4)

Peli käytiin Puotilan helteisessä illassa. FC Espoo otti hyökkäyksen heti haltuun, mutta kotijoukkue väläytti vastaiskukykynsä saman tien. Espoon puolustus haparoi ja potki ohi pallosta eikä aikaakaan, kun Valtin kärki sai sijoitettua boksin rajalta 1—0-johto-osuman.

FC Espoo jatkoi kuitenkin hallintaansa. Eveliina Karaslahti riisti pallon Valtin päädyssä, jallitti vastaan tulleen maalivahdin ja sijoitti nollakulmasta 1—1-tasoituksen, kun peliä oli pelattu vain kolme minuuttia. Vilja Bergholmilla oli tilaisuus johto-osumaan minuutti myöhemmin, mutta sijoitus meni hieman ohi maalin.

Peli tasoittui hieman, mutta 18. minuutilla FC Espoo karvasi pallon korkealta. Sara Jaatinen siirsi pallon Karaslahdelle, joka sijoitti 1—2-johto-osuman. Pian tämän jälkeen Eerika Marmo ja Essi Rauhamaa pelasivat pallon Karaslahdelle. Lippu nousi paitsion merkiksi, mutta Karaslahti viimeisteli maalin. Päätuomari näki, että Karaslahti oli saanut pallon puolustajan potkusta, joten 1—3-maali hyväksyttiin.

22. minuutilla Valtti sai vapaapotkun 25 metristä. Suora veto mäjähti yläriman kautta maaliviivalle tätä kuitenkaan ylittämättä. 27. minuutilla Tessa Tuomela joutui jättämään pelin kun pelaajien päät kolahtivat ikävästi yhteen.

40. minuutilla Sani Isokivijärvi vapautti Karaslahden juoksuun. Maalivahti tuli vastaan muttei pystynyt torjumaan Karaslahden tarkkaa sijoitusta. Näin tauolle mentäessä FC Espoo johti Karaslahden neljällä osumalla ratkaisevan oloisesti 1—4.

Toinen puoliaika näytti jatkavan siitä, mihin ensimmäisellä puoliajalla jäätiin. Jaatinen pääsi alkajaisiksi läpiajoon, mutta sijoitus meni ohi maalin. 54. minuutilla Bergholm syötti Karaslahdelle, joka teki jo viidennen maalinsa, mutta se hylättiin paitsion takia.

Tämän jälkeen alkoi olla ilmeistä, että FC Espoo oli uupunut, kun Valtin pelaajat pursuivat vauhtia ja energiaa. Espoon suoritukset olivat huolimattomia, ja Valtti pääsi pysäyttämään sen hyökkäykseenlähdöt lyhyeen. 57. minuutilla Valtti toimitti pallon avopaikkaan, mistä kärki sai vetää vapaasti 2—4-kavennuksen.

71. minuutilla Espoon puolustaja joutui pysäyttämään Valtin hyökkääjän päätyrajalla sääntöjen vastaisesti, mistä seurasi vapaapotku rangaistusalueen rajan tuntumasta. Valtti pääsi pukkaamaan vapaapotkusta sisään 3—4-kavennusmaalin. 79. minuutilla FC Espoon kommunikaatiokatkos toi Valtille turhan kulmapotkun. Jälleen kerran Valtin pelaaja pääsi puskuun ja tasoitti tilanteeksi 4—4.

86. minuutilla FC Espoon puolustus menetti pallon vaarallisesti hyökkäykseenlähdössä. Vastaisku oli nopea, ja Nicole Flink sai hädin tuskin pelastettua pallon maaliviivalta. Mutta lohtu ei ollut pitkäaikainen, sillä pallo tuli pian vetopaikkaan rangaistusalueen reunalle, ja tilanne oli Valtin hyväksi jo 5—4.

Heti tämän jälkeen Emma Lahtinen joutui torjumaan läpiajoa, ja tilanteesta seurasi Valtin rangaistuspotku. Lahtinen kuitenkin torjui rangaistuspotkun ja ehti torjumaan jatkolaukaustakin, joten Valtti ei lisämaalia saanut. Lisämaalia se ei tosin tarvinnutkaan, vaan 5—4-voitolla se vei koko pistepotin.