Sarja: Kakkonen
Aika: 12.9.2021 klo 18:00
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 1—2 (0—2)

FC Honka/2:n kotiottelu pelattiin poikkeuksellisesti FC Espoon kotikentällä Säterissä lämpimässä, sateettomassa alkusyksyn illassa. FC Espoo vahvasti: pallo pysyi koko ajan Honkan kenttäpuoliskolla. 7. minuutilla Eerika Marmo ryntäsi katkoon. Suora veto meni hieman ohi maalista. Muutama minuutti myöhemmin Liisa Merisalu riisti pallon puolittain maalivahdilta muttei ihan saanut ujutettua palloa tämän alta maaliin. Myös Vilja Bergholm pääsi kokeilemaan.

FC Honka heräsi myös peliin varttitunnin kohdalla — ja yllättäen. Hongan nopea laituri riisti pallon ja pääsi yrittämään maalintekoa. Tanja Jaakola kuitenkin torjui pallon sivuun. Toinen honkalainen puski pallon suoraan torjunnasta, mutta Jaakola oli ehtinyt salamana paikalle toiseen blokkiin. Pian tämän jälkeen Honka keskitti vapaapotkun laidalta vaarallisesti. Jaakola ei saanut palloa hallintaan, mutta Nicole Flink oli kärppänä paikalla siivoamassa maalinedustan.

FC Espoo ei kuitenkaan hellittänyt omaa painettaan. 19. minuutilla Merisalu veti hyvästä paikasta, mutta maalivahti torjui. Lupaavat tilanteet seurasivat toisiaan. Marmo osui kerran ristikkoonkin. Viimein 28. minuutilla Sani Isokivijärvi veti keskialueelta. Maalivahti haparoi torjunnassa, ja pallo livahti maaliin. Tilanne FC Espoon hyväksi 0—1.

Honka pelasi energisesti, mutta Espoo oli edelleen vahvempi. 35. minuutilla nähtiin näyttävä maali, kun Isokivijärven veto kimmahti Sara Jaatisen päästä maalivahdin yli maaliin. Linjatuomari liputti maalin kuitenkin pois paitsiona. Toinen maali syntyi sitten pari minuuttia myöhemmin. Marmo katkaisi Hongan syötön ja syötti ristiin Merisalulle. Tämä pelasi jalan vapaaksi ja veti maanuoliaisen tarkasti alanurkkaan. Tilanne 0—2. Honka sai puoliajan lopulla myös kaksi vaarallista laitajuoksua aikaan, mutta Jaakola katkaisi kummallakin kerralla maalineduskeskityksen.

Toiselle puoliajalle tuli täysin uudenlainen Honka. Heti alkajaisiksi Hongan laituri pääsi laitapuolustuksen ohi ja syötti topparien välistä tarkasti linjan taakse, mistä pelikaveri sijoitti 1—2-kavennuksen. FC Espoo oli päästä heti kuittaamaan, kun Jaatinen kohotti kohti maalin takanurkkaa, mutta maalivahti ylsi juuri ja juuri sormenpäillään palloon. 50. minuutilla nähtiin toisinto alun tilanteesta, ja Hongan kärki pääsi kasvokkain Jaakolan kanssa. FC Espoon onneksi veto mäjähti keskelle ylärimaa.

Honka karvasi vahvasti ja dominoi keskialuetta, mutta pikku hiljaa FC Espoonkin peli alkoi taas toimia, eikä Honka puoliajan alkuminuuttien jälkeen pystynyt realisoimaan vahvaa esitystään maalipaikoiksi. Puoliajan merkkihahmoksi nousi Isokivijärvi, joka teki valtavan henkilökohtaisen työmäärän ja auttoi kaappaamaan keskialueen hallinnan takaisin Espoolle.

Espoo loi myös lupaavia tilanteita tasaiseen tahtiin. 73. minuutilla Isokivijärvi kuljetti pallon silkalla tahdonvoimalla läpi koko Hongan puolustuspatteriston ja pääsi sijoittamaan läheltä. Valitettavasti sijoitus meni hieman ohi maalin. Merisalu tarjosi Jaatiselle maalipaikan, mutta tälläkin kertaa sijoitus meni ohi. Viimein lisäajalla Johanna Rågback puski vapaapotkusta vain hieman maalin yli. Lisämaaleja ei tosin tarvittukaan, vaan FC Espoo voitti pelin numeroin 1—2.