Aika: 25.8.2021 klo 20:30
Paikka: HofS-areena
Tulos: 1—1 (0—1)

HPS/2 ja FC Espoo pelasivat Kakkosen alkusarjan päätöspelin mitä ankeimmassa syyssäässä. Vettä satoi kaatamalla, ja Paloheinän tekonurmi kätki pitkiä, yllättäviä lammikoita, jotka tekivät hallitun pelinrakennuksen vaikeaksi ja alakerran syöttelyn vaaralliseksi. Tilanteet velloivat puolelta toiselle, mutta FC Espoo sai kuitenkin luotua lupaavampia paikkoja.

11. minuutilla Minka Sukanen syötti Liisa Merisalulle, joka nosti keskityksen maalin eteen Sara Jaatiselle. Tämän pusku ohjautui hieman oikealta ohi. Puolen tunnin kohdalla Merisalu murtautui ja kohotti kauniin maalin, mutta se tuomittiin täpäräksi paitsioksi. Seuraavalla minuutilla Sani Isokivijärvi eteni pallon kanssa läpi keskikentän ja syötti pallon kymmenen metriä etuvasemmalle Sukaselle. Sukanen vei pallon muutaman metrin eteen päin ja sijoitti pallon kierteellä oikeaan yläkulmaan. Vieraiden johto 0—1.

HPS:n mieliala synkkeni hetkeksi ja FC Espoo hallitsi peliä, kunnes lisäajalla puolustushassi tarjosi HPS:n kärjelle vetopaikan. Espoon onneksi veto kimposi ylärimasta ulos.

Toinen puoliaika mentiin HPS:n paineessa. 56. minuutilla Espoon puolustus epäonnistui monta kertaa peräkkäin purussa, ja pallo ajautui vetopaikkaan HPS:n kärjelle. Tällä kertaa veto sujahti maaliin yläriman alta, ja tilanne oli tasan 1—1.

HPS/2 tarvitsi voiton varmistaakseen sarjapaikkansa, ja se näkyi kotijoukkueen vimmatuissa otteissa. FC Espoo ei juuri paikoille päässyt, mutta Tanja Jaakola Espoon maalilla tyrehdytti HPS:n monet maalinedustilanteet. Lisämaaleja ei nähty, joten HPS/2:n kohtalo riippuu Härmä — FC Honka/2 -pelin tuloksesta.