Sarja: Ykkösen nousukarsinta
Aika: 25.9.2021 klo 17:30
Paikka: Laaksolahti
Tulos: 2—3 (1—1, 2—2; 2—2, 2—2; rp 1—2)

FC Espoo ja KuFu98 kohtasivat Laaksolahdessa hienossa syyssäässä. FC Espoo aloitti voimakkaasti, mutta KuFu tuli pian mukaan ja pääsi hienoisesti niskan päälle. Kumpikin joukkue puolusti tarkasti, eikä hyviä maalipaikkoja nähty vähään aikaan. 26. minuutilla pallo pompahti Jasmin Häggmanin käteen, ja tuomari näki riittävän syyn vapaapotkun myöntämiseen loistopaikasta. KuFu yritti suoraa vetoa, eikä yritys huono ollutkaan vaan kimposi ylärimasta ulos kentältä. Hieman myöhemmin vieraat antoivat lyhyen kulmapotkun; veto lähti varsin kaukaa ja oli menossa ohi maalista mutta sai onnekkaan pompun Espoon puolustuksesta ja pallo ohjautui maaliin.

Vieraiden johto ei kestänyt kauan. Vilja Bergholmia rikottiin, ja Sani Isokivijärvi asettui vetämään vapaapotkua 26 metristä. Tarkka veto kaarsi komeasti KuFun maalin takanurkkaan, ja tilanne oli tasan 1—1. Pari minuuttia myöhemmin Espoon Isokivijärvi veti kulmapotkun jälkitilanteesta tolppaan, ja Eerika Marmo jatkosta yli maalin.

FC Espoo oli nyt jo kuskin pukilla. 42. minuutilla Liisa Merisalu vapautti Sara Jaatisen läpihyökkäykseen, mutta maalivahti peri voiton. Pari minuuttia myöhemmin Bergholm syötti Eela Oljemarkin vapaaksi. Tämä pelasi itselleen vetopaikan, mutta maalivahti korjasi jälleen pallon.

Toinen puoliaika alkoi taas FC Espoon paineella, mutta KuFu pääsi hetken pelin jälkeen mukaan. 50. minuutilla kuopiolaislaituri oli ohittamassa Ida Ruuskasta. Tämä liukui kuitenkin palloon riittävän kosketuksen, jolloin keskitys ohjautui suoraan Tanja Jaakolan syliin. Hetken päästä KuFu laituri ajoi päätyyn ja keskitti nollakulmasta osuen vahingossa FC Espoon maalin takanurkkaan. Näin KuFu oli 1—2-johdossa.

60. minuutilla Merisalu sai syötön linjan taakse Bergholmilta. Merisalu kuljetti pallon päätyyn ja sijoitti pallon tarkasti — nollakulmasta hänkin — KuFun maalin perukoille. Tilanne tasan 2—2.

Painostusjaksot vaihtelivat. 77. minuutilla KuFu-kärki pääsi avopaikkaan mutta sijoitus ohjautui läheltä pari metriä maalin ohi. Bergholm ja Merisalu pelasivat jälleen yhteen, mutta maalivahti peri voiton. 86. minuutilla KuFu keskitti päätyviivalta, mutta puskujatko meni ohi maalin. Heti perään Marmo syötti mainiosti Merisalulle laitaa pitkin. Tämä tarjosi takaviistoon Bergholmille, mutta veto meni yli maalin. Kumpikin joukkue yritti vielä viime hetken ratkaisua, mutta varsinainen peliaika päättyi ilman lisämaaleja, joten jatko-ottelu oli edessä.

Jatko-ottelun ensimmäinen puoliaika oli varovaista. KuFu sai muutaman erikoistilanteen, mutta maalipaikkoja ei saatu luotua. Toinen puoliaika oli FC Espoon hallintaa; paikkojakin syntyi. Bergholm tarjosi Isokivijärvelle vetopaikan, mutta veto meni yli maalin. 113. minuutilla Isokivijärvi roikutti pallon Merisalulle rangaistuspilkun tuntumaan. Merisalun kääntölaukaus oli laadukas, mutta KuFu-puolustaja blokkasi vedon mainiolla väliintulolla. Juuri ennen päätösvihellystä Isokivijärvi veti kaukaa: pallo mäjähti ylärimaan.

Seurasi rangaistuspotkukilpailu. Kumpikin joukkue oli hermostunut, ja maalivahdit ja tolpat hoitivat useimmat vedot. Lopulta kuudennet vetäjät ratkaisivat kisan KuFu98:n eduksi numeroin 1—2. Näin loistavan, jännittävän pelin jälkeen FC Espoon kausi tuli päätökseen KuFun jatkaessa pudotuspelien toiselle kierrokselle.