Aika: 24.7.2021 klo 15:00
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 1—0 (0—0)

Kauden kolmas kotipeli pelattiin Säterinniityn kentällä leppeässä joskin tuulisessa säässä. Pelin alku oli molemmilta joukkueilta varovaisen tunnustelevaa. Lupaavimmat aihiot syntyivät pallonmenetyksistä. Mutta ensimmäisen vartin jälkeen FC Espoo otti kuskin roolin ja loi vaarallisenoloisia tilanteita.

Juomatauko kuitenkin katkaisi Espoon hyvän vaiheen, ja Klubi ottikin pelin hallinnan karvaamalla aktiivisesti ja katkaisemalla toistuvasti Espoon hyökkäykseenlähdöt. 42. minuutilla Espoon pallonmenetys johti HJK:n nopeaan, matalaan keskitykseen, mutta onneksi helsinkiläinen suti läheltä ohi. Kun HJK ei pystynyt realisoimaan puoliajan lopun vapaapotkuhässäkkääkään, tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi FC Espoon painostuksella. 49. minuutilla Minka Sukanen katkaisi HJK:n avauksen ja syötti pallon rangaistusalueen rajalle Liisa Merisalulle. Tämä pääsi kääntymään ja siirsi pallon viereen tyhjään tilaan Sara Jaatiselle. Jaatisen matala sijoitus upposi maaliin, ja FC Espoo siirtyi 1—0-johtoon.

HJK tuli paremmin peliin mukaan, mutta tunnin kohdalla Vilja Bergholm pääsi minuutin sisään kolme kertaa nokikkain maalivahdin kanssa. Kaksi kertaa maalivahti torjui lähivedon, ja kolmas ohjautui hieman maalin ohi. Tätä seuraava vartti mentiin täysin Klubin painostuksessa. HJK veti muutaman kerran mutta joko maalin yli tai Tanja Jaakolan syliin. Maali näytti jo varmalta 74. minuutilla, kun helsinkiläiskärki sai pallon maalin eteen ja harhautti Jaakolan heittäytymään väärään suuntaan. Pallo ajautui kuitenkin nollakulmaan ja päätyi sivuverkkoon.

FC Espoo otti hallinnan takaisin tämän jälkeen. Vilma Silvennoinen syötti pallon Merisalulle, joka keskitti maalin eteen. Sani Isokivijärvi pääsi puskemaan läheltä, mutta HJK:n maalivahdin reaktiotorjunta esti maalin. Kun HJK:n lähiveto lisäajan lopulla meni ohi maalin, kotijoukkue piti koko pistepotin tuloksella 1—0.