Sarja: Kakkonen
Aika: 14.8.2021 klo 17:00
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 6—0 (3—0)

FC Espoo aloitti pelin voimakkaaseen, puuskaiseen vastatuuleen. Emännät ottivat pelin haltuun ja loivat lupaavia hyökkäyksiä. 4. minuutilla Vilja Bergholm pääsi yrittämään läheltä, mutta veto meni hieman ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin Siiri Hurme voitti kaksinkamppailun HyPS:n päädyssä ja syötti maalin eteen Sara Jaatiselle. Tämä jatkoi pallon Liisa Merisalulle, joka oli paremmassa paikassa, ja Merisalu vielä syötti viereen Taru Ylä-Peräiselle, joka sai viimeistellä tyhjänä ammottavaan maaliin 1—0-johtolukemat.

Hurjan alun jälkeen HyPS tuli peliin mukaan. Tuuli vaikeutti erityisesti Espoon peliä, eikä pitkään aikaan kummaltakaan joukkueelta nähty mitään kovin lupaavaa. 36. minuutilla HyPS:n puolustaja palautti pallon maalivahdille liian kevyellä kosketuksella. Jaatinen juoksi pallon kiinni, kiersi maalivahdin ja lirutti varmasti tolpan viereen 2—0-osuman.

Muutama minuutti myöhemmin sama toistui. Tällä kertaa palautuspalloon pääsi Merisalu, joka sijoitti vasemman tolpan viereen 3—0-maalin. Vielä ennen taukoa Ylä-Peräinen oli onnistua pienestä kulmasta, mutta maalivahti sai juuri ja juuri sormensa väliin.

Toisen puoliajan alkuminuuteilla Merisalu ahdisti HyPS:n maalivahtia ja onnistui kuin onnistuikin riistämään tältä pallon. Merisalu sai vetää puolesta metristä tyhjiin 4—0-lukemat. Peli sujui edelleen FC Espoon merkeissä, ja 58. minuutilla Bergholm peippaili näyttävästi läpi HyPS-puolustuksen ja sijoitti läheltä. Maalivahti sai hieman kättä väliin, mutta Bergholm jatkoi liikettään hänen taakseen ja sai taluttaa pallon maaliviivan yli. Tilanne 5—0.

Vieraat olivat päästä kaventamaan 69. minuutilla, kun hyökkääjä pääsi läpiajoon. Tanja Jaakola kuitenkin nollasi hyökkääjän oikea-aikaisella vastaantulolla. Maalin tekikin FC Espoo: Essi Rauhamaa veti rangaistusalueen reunalta maanuoliaisen tolpan juuresta sisään. Tilanne jo 6—0.

FC Espoo oli vaihtanut tolppien väliin Aamu Karjalaisen. Tämä pääsikin debyytissään tositoimiin 73. minuutilla, kun HyPS sai vapaapotkun erinomaiselta paikalta 23 metristä. Vapaapotku oli komea ja näytti painuvan vastustamattomasti Espoon maaliin, mutta Karjalainen loikkasi paraatipelastukseen ja torjui pallon kulmapotkuksi. Kulmapotku oli myös johtaa vieraiden osumaan, mutta Karjalainen sijoittui takatolpalle lähivedon tielle ja koppasi pallon syliinsä.

Lisämaaleja ei syntynyt, joten 6—0 jäi lopputulokseksi.