Sarja: Kakkonen
Aika: 21.8.2021 klo 14:00
Paikka: Tapiolan tekonurmi 3
Tulos: 4—3 (0—2)

Peli alkoi tasaisella keskialueen väännöllä, mutta minuutti minuutilta ote siirtyi FC Espoolle. 11. minuutilla Essi Rauhamaa vapautti Taru Ylä-Peräisen läpiajoon, mutta veto ohjautui maalivahdille. Pari minuuttia myöhemmin Sani Isokivijärvi näki FC Hongan maalivahdin sijoittuneen etäälle maalistaan ja veti komean kaaren 35 metristä. Maalivahti sai sormenpäillään torjuttua pallon ylärimaan, mistä se kimposi ilmaan. Paikalle ehätti Liisa Merisalu, joka sai ohjata tyhjiin 0—1-johtolukemat.

22. minuutilla Merisalu teki näyttävän haltuunoton ja roikutti pallon Sara Jaatiselle. Tämän tsippi osui tolppaan. Espoon painostus vain voimistui. 32. minuutilla Vilja Bergholm puolestaan briljeerasi haltuunotolla ja jatkoi Jaatiselle. Jaatinen pääsi läpiajoon ja sijoitti torjunnan kautta 0—2-johtomaalin. Heti perään FC Espoolle sattui puolustushassi, ja Hongan hyökkääjä pääsi läpiajoon. Tanja Jaakola tuli kuitenkin vastaan ja torjui sijoituksen.

Vaikka FC Espoo oli selvästi vahvempi joukkue, FC Honka vaikutti koko ajan valmiilta pistohyökkäykseen. Vieraiden onneksi Honka sortui toistuvasti paitsioihin. Näin tauolle lähdettiin mukavassa 0—2-johtoasemassa.

Honka tuli toiselle puoliajalle energisenä, kun FC Espoon hyökkäykseenlähtö takelteli. Kuitenkin 55. minuutilla Bergholm onnistui kaappaamaan pallon Hongan maalivahdin jaloista ja sai vetää boksin reunalta tyhjään maaliin turvallisentuntuiset 0—3-johtonumerot.

Emännät vain nostivat painetta. 59. minuutilla pallo kävi jo Espoon tolpassa. Viimein 65. minuutilla FC Espoon kollektiivinen puolustussekoilu tarjosi Hongalle maalipaikan, ja se saikin kavennettua tilanteeksi 1—3. Muutaman minuutin päästä Merisalu pääsi läpi, mutta veto meni yli maalin. 74. minuutilla Jaakola esti maalinteon heittäytymällä, mutta minuuttia myöhemmin hän sai torjuttavakseen toisenkin Hongan vaikean vedon. Pallo jäi maalin etualueelle, ja Hongan pelaaja ehti siihen ensin. Tilanne 2—3.

FC Espookin näytti jo hyökkäyksen merkkejä, mutta FC Honka teki uusinnan edellisestä maalista: Jaakola torjui vaikean vedon, mutta honkalainen ehti kimmokkeeseen, ja tilanne oli jo tasan 3—3. Lisäajalla Honka sai kulmapotkun. Pallo kimpoili ilmassa, ja Hongan hyökkääjä pääsi puskemaan läheltä 4—3-lukemat. Näin 0—3-johto oli muuttunut kauden ensimmäiseksi tappioksi.