Sarja: Kakkonen
Aika: 4.9.2021 klo 18:30
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 3—3 (2—2)

FC Espoo aloitti ensimmäisen yläsarjapelinsä hieman jähmeästi. Vieraiden karvaus tahmasi kotijoukkueen hyökkäykseenlähdön, ja jo 4. minuutilla JyPK-kärki livahti pallon kanssa linjan taakse. Tanja Jaakola oli kuitenkin tilanteen tasalla ja sai jalkaa hieman sijoituksen väliin. Puolustus korjasi pallon, ennen kuin se lirui maaliin.

Pikku hiljaa Espookin sai peliään käyntiin, joskin jyväskyläläiset pelasivat erittäin kärkkäästi ja ehtivät säännöllisesti irtopalloihin ensin. 13. minuutilla JyPK:lla oli vapaapotku paraatipaikalta. Emäntien onneksi suora veto viuhui selvästi yli maalin.

Hieman pelin kuvaa vastaan Liisa Merisalu kamppaili pallosta onnistuneesti ja jatkoi sen Sara Jaatiselle, joka pääsi etenemään maalialueen rajalle. Tämä syötti pallon takaviistoon Sani Isokivijärvelle, joka veti alanurkkaan 1—0-johto-osuman.

Ilo jäi lyhyeksi. Heti seuraavassa hyökkäyksessä jyväskyläläiskärki peippaili rangaistusalueen nurkalla ja kaatui Espoon puolustuksen jalkaan. Rangaistuspotkutuomiosta ei ollut epäselvyyttä, eikä Jaakolalla myöskään ollut mitään mahdollisuutta torjua laatuvetoa. Tilanne tasan 1—1.

Nyt FC Espoo aloitti vahvan jakson, joka tuotti painetta ja pari lupaavaa puolittaista maalintekopaikkaakin. Puolen tunnin kohdalla Isokivijärvi näytti vetävän rangaistusalueen lähettyviltä mutta muuttikin aikeensa valelaukaukseksi ja syötti pallon läpi Merisalulle. Tämä sijoitti varmasti alanurkkaan 2—1-johtomaalin.

Paine siirtyi vähitellen JyPK:n haltuun. 39. minuutilla keskitys tuli vaarallisesti maalinedusruuhkaan. Jaakola nyrkkeili pallon näyttävästi ulos boksista. Valitettavasti JyPK-pelaaja onnistui heti yhtä näyttävässä kaukovedossa, joka upposi FC Espoon maalin takanurkkaan. JyPK jatkoi painostusta. Espoon maalin eteen syntyi hirvittävä hässäkkä, josta selvittiin. Ja vielä ennen taukovihellystä JyPK sai läpiajon, jonka Jaakola kuitenkin selvitti aina yhtä vaikuttavalla vastaantulollaan. Näin tauolle mentiin 2—2-tasatilanteessa.

Taukotulos mairitteli FC Espoota, mutta toinen puoliaika käytiin ihan eri merkeissä, ja JyPK oli valtaosin vastaanottavana osapuolena. 52. minuutilla Eela Oljemark syötti boksin rajalle Merisalulle, joka pudotti saman tien kauniisti. Isokivijärvi veti vastapalloon mahdollisesti koko sarjan tämän kauden kovimman laukauksen. Maalivahti heittäytyi muttei pystynyt mitenkään ulottumaan palloon, joka painui tarkasti ylänurkkaan.

FC Espoo jatkoi painostustaan. Kauniit hyökkäyskuviot seurasivat toisiaan. Yksi maalikin syntyi, mutta se hylättiin täpäränä paitsiona. Muut yritykset menivät joko maalin yli tai liikaa maalivahtia kohti. Tunnin pelin jälkeen JyPK heräsi jälleen peliin. Jaakola hoiti ajoittain FC Espoon puolustuskolmanneksen omin voimin laidasta laitaan, ja esti jyväskyläläisten läpiajot.

FC Espoo otti jälleen komennon. Isokivijärven kaukoveto meni vain hieman takanurkan ohi. Merisalu pääsi katkon jälkeen yrittämään etäältä tyhjään maaliinkin, mutta maalivahti ehti kuin ehtikin sijoituksen tielle. Jaatinenkin pääsi yrittämään, mutta sijoitus tuli liian lähelle maalivahtia. Joka tapauksessa merkit viittasivat lupaavasti kotivoittoon.

JyPK lähti kuitenkin viimeiseen rynnistykseen. FC Espoo ei millään onnistunut purkamaan palloa väljille vesille, vaan rajaheitot seurasivat toisiaan lähellä Espoon päätyä. 87. minuutilla Jyväskylän hyökkääjä otti vastuuta ja harhautti kaksi Espoon puolustajaa. Hän toimitti pallon maalialueen rajalta maalin eteen. Pallo pomppi sinne tänne, mutta viimeisen osuman siihen sai JyPK-pelaaja metrin päästä maalista, eikä 3—3-tasoitusta voitu estää. Tämä jäi lopputulokseksi, ja voidaan sanoa, että kumpikin joukkue ansaitsi pisteensä.