Peliraportti

Peli: JyPK/2 — FC Espoo
Sarja: Kakkonen
Aika: 31.7.2021 klo 16:00
Paikka: Viitaniemen kenttä
Tulos: 0—2 (0—0)

FC Espoo aloitti pelin vahvasti. Karvauspeli toimi ja painetta pystyttiin luomaan Jyväskylän päätyyn. Paikkojakin syntyi: Liisa Merisalu pääsi yrittämään useamman kerran lupaavasti, mutta JyPK:n maalivahti oli tulppana.

JyPK pääsi puskemaan vaarallisesti kulmapotkusta 10. minuutilla, mutta pallo osui sivuverkkoon. Tästä eteen päin jyväskyläläiset olivat pelissä mukana. Pallonhallinta valui enemmän ja enemmän kotijoukkueelle, joskin Espoo loi varsinaiset maalintekopaikat, ja JyPK:n maalivahti piti joukkuettaan pystyssä.

Puolen tunnin kohdalla JyPK nosti pitkän syötön Espoon linjaan. Jyväskyläläiskärki näytti jo saavan paremman pompun ja pääsevän viimeistelemään. Tanja Jaakola puuttui kuitenkin peliin vaikuttavalla vastaantulolla ja vei pallon hyökkääjän jaloista.

Puoliajan lopulla FC Espoo sai liudan omia paikkoja. Merisalu yritti harhauttaa maalivahdin mutta tämä veti pitemmän korren. Sani Isokivijärvi murtautui kolmen puolustajan ohi, mutta neljäs ehti hätiin ennen potkua. Jasmin Häggman vapautti Merisalun laitakuljetukseen mutta viimeistely osui etutolppaan. Näin tauolle lähdettiin 0—0-tilanteessa.

Toinen puoliaika toi FC Espoolle myötätuulen, myötäauringon ja pelin selvemmän hallinnan. Espoo sai kulmapotkuja, jotka tulivat mukavasti maalin eteen, mutta JyPK puolusti ne vahvasti. Sitten Merisalu sai neronleimauksen: hän aavisti maalivahdin avauksen puolustajalle ja ehti palloon ensin. Tällä kertaa maalivahti ei pystynyt torjumaan Merisalun tarkkaa sijoitusta, ja vieraat olivat varsin ansaitussa 0—1-johdossa.

FC Espoon hallinta jatkui. Kotijoukkue joutui vaihtamaan maalivahtia loukkaantumisen takia 68. minuutilla. FC Espoo testaili heti varamaalivahtia mutta tämä oli kylmiltään yllätystehtävänsä tasalla.

Kotijoukkueen vaarallisin maalipaikka syntyi 79. minuutilla, kun jyväskyläläislaituri pääsi suotuisan pompun myötä läpiajoon. Veto suuntautui kohti FC Espoon maalin takaylänurkkaa, mutta Jaakola heittäytyi ja torjui pallon kulmapotkuksi. FC Espoo vastasi luomalla maalipaikkoja liukuhihnalta. Lopulta 86. minuutilla Essi Rauhamaa syötti Siiri Hurmeelle rangaistusalueen sisään. Tämä pudotti pallon kauniisti boksin ulkopuolelle, mistä Isokivijärvi veti tarkan, kovan vedon kohti maalia. Maalivahti heittäytyi pallon tielle, mutta pystyi vain suuntaamaan painavan laukauksen sisätolppaan. Näin FC Espoo siirtyi ratkaisevanoloisesti 0—2-johtoon.

JyPK ei missään vaiheessa kyennyt käynnistämään loppukiriä. Muutamat vaarallisenpuoleiset säpinät Espoon maalilla Jaakola hoiti mallikkaasti. Näin FC Espoo lähti kotimatkalle arvokkaat vieraspisteet mukanaan.