Sarja: Kakkonen
Aika: 12.6.2021 klo 15:00
Paikka: Arto Tolsa -areena
Tulos: 2—3 (1—0)

FC Espoon ensimmäinen sarjapeli aloitettiin lämpimässä auringonpaisteessa. Alkuminuutit mentiin FC Espoon painostuksessa. Sara Jaatinen sai lupaavan pomppusyötön mutta nosto leijaili KTP:n maalin yli. Heti perään tosin tuli säikäytys, kun Espoon avaus osui suoraan KTP:n kärkipelaajaan, joka pääsi ohitukseen mutta ei saanut palloa onneksi pienestä kulmasta tyhjään maaliin.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen KTP alkoi saada kiinni omasta pelistään, ja kahdenkymmenen minuutin kohdalla kotijoukkue oli ottanut jo lievän hallinnan. 22. minuutilla KTP:n kärjet harhauttivat Espoon puolustuksen. Tanja Jaakola riensi oikea-aikaisesti vastaan, ja KTP-kärjen sijoitus meni hieman ohi maalin. 28. minuutilla Espoon avauskuvio epäonnistui pahoin. KTP:n hyökkääjä pääsi läpiajoon, ja nyt sijoitus tyhjään maaliin osui: KTP oli ansaitussa 1—0-johdossa.

FC Espoo ei saanut hyökkäystään toimimaan koko ensimmäisen puoliajan aikana. Kun KTP hassasi vielä viime sekunneilla yhden hyvän maalipaikan, vieraat saivat olla tyytyväisiä yhden maalin tappiotilanteeseen.

Toinen puoliaika alkoi mukavasti Espoon lievällä hallinnalla. Silti ei voida sanoa, että tasoitusmaali roikkui ilmassa. Kuitenkin 53. minuutilla Jaatinen pääsi laitajuoksuun. Kaksi puolustajaa ajoi Jaatista herhiläisinä takaa, mutta täydessä vauhdissa hän sai toimitettua täydellisen syötön linjan taakse. Eveliina Karaslahti ehti varpaineen paikalle juuri ja juuri ennen maalivahtia, ja pallo lirui KTP:n maaliin. Tilanne 1—1.

Tasatilanne ei pitänyt kauan. KTP:n laitajuoksija purjehti pallon kanssa vastustamattomasti rangaistusalueen rajalle ja onnistui vetämään laadukkaasti riman alle. Kotijoukkueen johto 2—1.

Tilanteet velloivat puolelta toiselle, mutta kummankin joukkueen vedot suuntautuivat maalivahtia kohti. 71. minuutilla Sani Isokivijärvi taiteili pomppupallon itselleen KTP:n rangaistusalueen rajalla ja veti yllättävästi kohti etuylänurkkaa. Ristikko kolisi, mutta KTP:n maalivahti sai kuin saikin blokattua pallon.

Sää oli muuttunut pilviseksi ja muutaman minuutin ajan satoi kaatamalla. Jaatinen pukkasi laidalta pallon boksiin Karaslahdelle 82. minuutilla. Tämä peippaili itsensä näppärästi vapaaksi, ja veti maanuoliaisen sisään. Tilanne tasan 2—2. Muutama minuutti myöhemmin Eva Brummer vapautti Karaslahden kaksi-yksi-ylivoimahyökkäykseen. Jaatinen oli yksinäisen topparin toisella puolella. Karaslahti teki valinnan ja veti itse rangaistusalueen rajalta. Täydellinen veto osui ylärimaan, mistä pallo kimposi alas maaliin. Karaslahden hattutemppu nosti näin FC Espoon 2—3-johtotilanteeseen.

KTP painosti viimeiset minuutit. 2. lisäaikaminuutilla KTP sai vaparin vaarallisessa paikassa, mutta muurin järjestely myös riisti KTP:ltä tukun arvokkaita sekunteja. Vapari kilpistyi muuriin, mutta seurasi monta ahdistavaa sekuntia, kun pallo kimmahteli Espoon maalin edustalla. Espoon puolustus kuitenkin kesti, ja kausi saatiin käyntiin komealla 2—3-vierasvoitolla.