Peliraportti

Peli: FC Espoo — FCFJ
Sarja: Kakkonen
Aika: 19.9.2021 klo 19:00
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 1—0 (0—0)

FCFJ tarvitsi pelistä voiton selvittääkseen tiensä nousupeleihin, ja se näkyi alusta asti. Porvoolaiset karvasivat vimmatulla energialla, eikä FC Espoo päässyt pois omalta alueeltaan ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Kotijoukkuekin alkoi kuitenkin vähitellen näyttää hampaitaan. Eerika Marmo syötti pallon Sara Jaatiselle, joka tarjosi pallon maalin eteen Sanni Kaukoselle. Futuran maalivahti oli kuitenkin tarkkana ja sulki kaikki sijoitussuunnat.

FCFJ:n peli näytti alati vaaralliselta, mutta varsinaisia maalipaikkoja se ei kyennyt luomaan. Vedot lähtivät huonoista paikoista ja ohjautuivat maalin ohi tai Tanja Jaakolaa kohti. FC Espoo taas kykeni paineen altakin väläyttämään lupaavia tilanteita. Marmo sai maalin eteen sivurajaheitosta jatkopaikan, mutta pallossa ei ollut vauhtia, joten pusku jäi voimattomaksi. FCFJ:n keskitys oli mennä nollakulmasta maaliin 34. minuutilla, mutta Jaakola sai riittävästi sormenpäitä väliin. Sani Isokivijärvi vastasi omalla kaukovedollaan, mutta Futuran maalivahti ylsi hänkin palloon. Aivan puoliajan lopussa Futura järjesti hässäkän kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta puolustus pystyi kuin pystyikin siivoamaan maalinedustan.

FCFJ tuli toiselle puoliajalle selvästi kevyemmällä otteella, kun ensimmäisen puoliajan rynnistys oli vienyt voimia. Heti alkajaisiksi Isokivijärvi nosti pallon Futuran linjaan. Pallo jatkoi matkaansa puolustajan jalasta, ja Kaukonen pääsi läpiajoon. Maalivahti sai kuitenkin torjuttua sijoituksen. Hieman myöhemmin Pauliina Niveri vapautti Jaatisen, mutta tämäkään ei onnistunut ohittamaan maalivahtia. 57. minuutilla Essi Rauhamaa toimitti kulmapotkun takatolpalle, mutta Tessa Tuomelan pusku ohjautui hieman maalin ohi. Muutama minuutti myöhemmin Isokivijärvi veti vapaapotkun paristakymmenestä metristä vain hieman ylänurkan ohi.

Futura keskittyi toimittamaan pitkää palloa, ja toivoi pääsevänsä käyttämään vaarallista kulmapotkuasettaan. FC Espoo ei kuitenkaan tehnyt maalin edustalla ensimmäistäkään virhettä, joten taktiikka ei tuottanut hedelmää. FCFJ kasvatti painetta toisen puoliajan lopun lähestyessä saadakseen pakollisen voittomaalin. FC Espoo puolusti sitkeästi, eikä Futura löytänyt siitä riittävää säröä. Viimein 88. minuutilla Jaatinen säntäsi laitajuoksuun ja toimitti nappisyötön puolustuksen selän taakse. Eela Oljemark otti pallon vauhdissa taitavasti haltuun ja vakaasti harkiten sijoitti pallon maalivahdin ohi alakulmaan. 1—0-maalin myötä Futura oli lyöty, eikä se kyennyt enää luomaan vastaiskua.

Voitolla FC Espoo piti Kakkosen B-lohkon ykköspaikan ja etenee Ykkösen nousukarsintoihin.

Voittomaali syntyy