Sarja: Kakkonen
Aika: 27.5.2017 klo 16:00
Paikka: Keski-Espoon tekonurmi 2
Tulos: 1—3 (1—1)

FC Espoo kohtasi EBK:n koleassa säässä. EBK oli harjoituskaudella osoittanut terävyytensä, joten tiedossa oli tiukka ottelu. Ensimmäisellä puoliajalla kummallakin joukkueella oli hyviä maalintekopaikkoja. EBK osui kerran sivuverkkoon ja kerran tolppaan. FC Espoolla paikkoja oli useampia, mutta vedot viuhuivat maalin ohi tai yli.

36. minuutilla Essi Rauhamaa riisti pallon keskialueen laidalla, ja pallon menettänyt EBK-pelaaja joutui kamppaamaan hänet. Rauhamaa antoi vaparin välittömästi syöttäen pallon keskelle Petra Pitkäselle. Pitkänen syötti pallon EBK:n topparien välistä vapauttaen Aurora Trobergin boksiin. Troberg sijoitti pallon ohi vastaan tulevan maalivahdin oikeaan alanurkkaan. Tilanne 0—1.

EBK:n vastausta ei tarvinnut odottaa kauan. 40. minuutilla EBK karvasi pallon pois FC Espoon puolustukselta, ja vahva kärkipelaaja kiersi koko puolustuksen ympäri hyvään vetopaikkaan eikä erehtynyt. Tilanne 1—1.

Nelli Nevalammen kaukoveto osui puoliajan viimeisellä minuutilla vielä ylärimaan. Tauolle mentiin tasanumeroissa.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Pitkänen puski kulmasta tolppaan. Molemmilla joukkueilla oli tuloksettomia maalintekoyrityksiä. 63. minuutilla nähtiin EBK:n vaarallisin tilanne: EBK hyökkäsi nopeasti kolmella kahta vastaan. Parilla syötöllä FC Espoon puolustus saatiin pelattua ulos tilanteesta, mutta EBK:n kärki osui tyhjän maalin edessä palloon huonosti, ja FC Espoon maali varjeltui.

EBK oli hienoisesti hallinnut toisen puoliajan alkua. Se alkoi kuitenkin uupua, ja pelin viivytykset osoittivat, että tasapeli olisi maistunut sille mainiosti. FC Espoon hyökkäykset alkoivat vyöryä lakkaamatta. Suvi Savolainen veti puolinaisen saksipotkun maalin edestä, mutta EBK:n maalivahti venyi hienoon torjuntaan. 82. minuutilla Rauhamaa riisti pallon EBK:n puolustukselta ja pääsi läpiajoon. EBK:n maalivahti tuli hyvin vastaan peittäen laukaisusuunnat. Rauhamaa siirsi pallon viisi metriä oikealle, missä Troberg juoksi omissa oloissaan. Troberg ohjasi tyhjiin johtonumeroiksi 1—2.

EBK ei enää kyennyt loppukiriin. FC Espoolla oli taas maalipaikkoja; Rauhamaa veti ylärimaan. Kolmannella lisäaikaminuutilla Troberg kiersi EBK:n puolustuksen oikealta ja syötti takatolpalle Oona Koivulalle. Koivula syötti pallon maalin eteen Rauhamaalle, joka viimeisteli loppunumerot 1—3.