Sarja: Kakkonen
Aika: 3.9.2017 klo 15:00
Paikka: Tapiolan urheilupuiston tekonurmi 3
Tulos: 1—1 (1—1)

FC Espoo kohtasi FC Honka/2:n Tapiolan urheilupuistossa puuskaisessa tuulessa. Alkuminuutit Espoo piti palloa ja Honka karvasi aktiivisesti. Pikku hiljaa Espoo alkoi päästä maalipaikoille. Sara Jaatinen syötti Aurora Trobergin vapaaksi, mutta sijoitus meni hienoisesti tolpan vierestä. Petra Pitkänen vapautti puolestaan Jaatisen, mutta taas sijoitus meni täpärästi ohi. 15. minuutilla Troberg keskitti maalin eteen. Pallo tuli Essi Rauhamaalle, joka sijoitti maalivahdin jalkojen välistä maaliin. 22. minuutilla Jaatinen pääsi läpiajoon, mutta tuuli painoi sijoituksen taas tolpan väärältä puolelta.

Hongalla oli monta mahdollisuutta, jotka käynnistyivät riistoista. Loppuratkaisut jäivät heppoisiksi, kunnes 38. minuutilla Honka katkaisi Espoon kierrätyksen, eikä nopeaa hyökkääjää pystytty pysäyttämään. Taukotilanne tasan 1—1.

Tuomari ei juuri puuttunut rikkeisiin, mikä erityisesti toisella puoliajalla johti varsin koviin otteisiin. Yksi ikävä seuraus otteiden kovenemisesta oli Jaatisen taklaaminen pää edellä valotolppaa päin. Vaarallisen kolauksen jälkeen Jaatinen ei pystynyt jatkamaan peliä. Kädestä ja poninhännästä revittiin, selästä työnnettiin ja jaloille tultiin. Jatkuva rikkeiden salliminen esti Espoon kauniin pelin, ja toinen puoliaika muistutti pystypainia.

Hongalla oli pari mahdollisuutta kohottaa pallo keskialueelta tyhjään maaliin, kun Ina Hietala joutui pelastamaan puolustuksen tulemalla kauas vastaan. Toinen yritys osui tolppaan, toinen meni ohi maalin.

Viimeiset minuutit olivat FC Espoon ankaraa painostusta, ja puolittaisille paikoille päästiin. Espoolla oli vielä viimeinen tilaisuus, kun Rauhamaa ajoi laidalta maalin eteen ja veti tolpan juureen. Hongan maalivahti heittäytyi kuitenkin pallon eteen ja ylsi liimaamaan vedon. Näin paikallisvastustajat päätyivät pistejakoon.