Sarja: harjoitusottelu
Aika: 10.3.2017 klo 21:00
Paikka: Espoonlahden kupla
Tulos: 3—1 (2—1)

Malmin palloseuran vastavierailu Espoonlahden kuplassa alkoi kovavauhtisesti. Vieraat pitivät palloa ja löysivät taitavilla yhdistelmillä toisensa. Mutta vaikka FC Espoo ei heti kyennyt omiin hyökkäyksiin, puolustus piti malmilaiset etäällä maalintekopaikoista.

FC Espoo ei suinkaan ollut tullut paikalle vain torjumaan hyökkäyksiä. 5. minuutilla Karla Makkonen riisti pallon MPS:n puolustukselta ja pääsi nokikkain vastaan tulevan maalivahdin kanssa, joka vei pitemmän korren. 9. minuutilla Essi Rauhamaa sai oikealla keskikentällä sivurajaheiton, kuljetti pallon nopeasti keskelle ja sijoitti syötön vasemmalle laidalle, missä Eerika Marmo juoksi raketin lailla. MPS:n pelaaja sai syöttöön hieman kosketusta, ja pallo tuli Iida Pesoselle. Pesonen jatkoi syötön saman tien Marmolle, joka ei ollut hidastanut juoksuaan. Marmo kohtasi maalivahdin ja sijoitti huolellisesti maata pitkin maaliin tilanteeksi 1—0.

MPS jatkoi uhkaavan oloista painostustaan ja yritti juosta laidoilta Espoon puolustuksen taakse. Espoon puolustus kuitenkin pelasi kurinalaisesti, energisesti ja yhteistyössä, eikä maalipaikkoja syntynyt. Pesonen hallitsi keskikenttää uupumattomalla puurtamisellaan riistäen pallot vastustajalta ja jakaen syöttöjä joukkuetovereiden jalkaan.

13. minuutilla keskikentän Espoon läpisyöttöyritys saavutti onnekkaasti MPS:n topparin kautta Makkosen, joka jälleen kohtasi maalivahdin kahden kesken. Tällä kertaa Makkonen kiersi maalivahdin oikealta ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Tilanne 2—0.

MPS:n painostus jatkui edelleen tuloksettomana. Paineen keskellä alas ajautunut Rauhamaa purki MPS:n hyökkäyksen pitkällä syötöllä, joka tavoitti Makkosen. Maalivahti oli ulkona maaliltaan. Ahdistettuna Makkonen veti paristakympistä hieman ohi maalin.

Viimein 20. minuutilla MPS:n työ tuotti hedelmää. Nopea vasen laituri pystyi kiertämään puolustuksen selustaan ja keskitti maata pitkin maalin eteen, mistä kärkipelaaja jatkoi pallon vaivattomasti maaliin. Tilanne 2—1.

Alun hurja vauhti ei voinut jatkua ikuisuuksiin. Pelin tempo laski selvästi MPS:n maalin jälkeen, ja FC Espoon hyökkäykset pitenivät. MPS joutui toistuvasti rikkomaan, mutta seuranneet vapaapotkut kilpistyivät MPS:n toppareiden pukkauksiin.

35. minuutilla Aurora Troberg liukui MPS:n maalin edessä irtopalloon. MPS:n puolustaja ehti palloon ensin. Puolustajan liuku oli puhdas, mutta Troberg loukkaantui rajussa kolarissa ikävästi.

38. minuutilla MPS pääsi vetämään hyvästä paikasta. Ina Hietala heittäytyi nopeasti ja torjui pallon sivuun. Paikalla oli toinen MPS:n hyökkääjä, ja tasoitus näytti varmalta. Milla Hellgren ehti kuitenkin maaliviivalle ajoissa ja blokkasi vedon. Juuri ennen taukoa MPS keskitti upeasti, ja hyökkääjä sai hyvän osuman palloon parin metrin päässä Espoon maalista. Hietala kuitenkin sijoittautui täydellisesti ja esti maalin.

MPS tuli toiselle puoliajalle piristyneenä ja aloitti uuden painostusjakson. 49. minuutilla MPS:n hyökkääjä veti kääntölaukauksen, mutta Hietala nappasi kopin. Paineen alla FC Espoon syötöt ajautuivat toistuvasti vastustajalle.

MPS:n painostusjakso tyrehtyi ennen pitkää, ja hyökkäykset alkoivat vuorotella. 59. minuutilla MPS:n maalivahdin avaus tuli suoraan Ella Saajolle, joka pääsi melkein rankaisemaan maalilla. MPS:lläkin oli useita tilaisuuksia, mutta Hietala oli maalillaan ohittamaton.

Loppua kohti FC Espoon hyökkäykset alkoivat purra MPS:n uupuneeseen ja korkealle nousseeseen puolustukseen. 82. minuutilla Espoo sai aikaan maalinedushässäkän, jossa oli ainakin neljä tilaisuutta saada pallo maaliin lähietäisyydeltä. Sen jälkeen kaksi vetoa meni MPS:n maalivahdin syliin. Makkonen sai myös kaksi läpiajoa, mutta maalivahti kurotti juuri ja juuri palloon kummallakin kerralla.

Espoon painostus tuotti lopulta palkinnon 88. minuutilla. Emmi Koskenvesa jakoi pallon Hellgrenille, joka oli juossut vapaaksi oikealle laidalle. Hellgren veti pallon komeassa kaaressa maalivahdin yli takanurkkaan. Loppunumerot kotijoukkueelle 3—1.