Sarja: Kakkonen
Aika: 27.8.2017 klo 20:00
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 4—1 (2—0)

FC Espoon ja EBK:n kohtaaminen Leppävaaran koleassa syyskesän illassa oli täynnä vauhtia ja jännitystä. Pelin juoni oli alusta asti selvä. FC Espoo rakensi hyökkäyksiä ja tilanteita, kun taas EBK nosteli taitaville, nopeille kärjilleen pitkiä palloja. FC Espoo onnistui jo 10. minuutilla. Veera Sipari pukkasi vastapalloon omalta puolelta, ja pallo tuli EBK:n toppareiden välistä Sara Jaatiselle juoksuun. Jaatinen teki vielä harhautuksen ja sijoitti yläkulmaan ensimmäisen maalinsa FC Espoon naisten riveissä.

EBK:n kärjet kyttäsivät koko ajan läpimenotilaisuutta, mutta Sipari ja Hanna Antikainen kykenivät tekemään yritykset tyhjiksi yhteistyössä Ina Hietalan kanssa. 20. minuutilla Aurora Troberg pääsi läpiajoon. Hänet kaadettiin kortin ja rankkarin arvoisesti. Petra Pitkänen sijoitti rankkarin alanurkkaan, mutta EBK:n maalivahti heittäytyi tolpalle ja torjui vedon kulmapotkuksi.

Kymmenen minuutin ajan EBK piti painetta, mutta sitten hallinta palasi FC Espoolle. Lopulta 44. minuutilla Pitkänen vapautti Trobergin tarkalla syötöllä, ja tämän vetoa EBK-maalivahti ei pystynyt torjumaan. Taukonumerot 2—0.

Toinen puoliaika alkoi hermostuneesti ja tasaisesti. 49. minuutilla FC Espoo oli tehdä maalin ruuhkasta, mutta EBK:n maalivahti pääsi jotenkin palloon, ennen kuin se ylitti maaliviivan. 57. minuutilla EBK:n vapari tuli laidalta mainiosti takatolpalle, mutta pusku FC Espoon onneksi epäonnistui. 61. minuutilla Iida Pesonen veti ylärimaan. Tästä eteen päin FC Espoo sai pelin taas haltuunsa.

66. minuutilla Troberg juoksi läpi EBK-puolustuksen mutta veto mäjähti tolppaan. Seuraavalla minuutilla Pitkänen syötti pallon María Sorianolle, joka pyörähti näppärästi paikallaan ja veti pallon maalin alanurkkaan avaten hänkin maalitilinsä FC Espoossa. Heti pari minuuttia myöhemmin Pitkänen pukkasi pallon takatolpalta maaliviivan myötäisesti. Soriano varmisti maalin laukaisemalla pallon voimalla maaliviivalta maalin perukoille. Johtonumerot 70. minuutilla jo 4—0.

Vaikutti hetken, että EBK:n selkäranka olisi murtunut. Kaikkea vielä. EBK alkoi yhtäkkiä vastahyökkäyksen. 78. minuutilla EBK-kärki juoksi läpi FC Espoon puolustuksen ja sijoitti 4—1 -kavennuksen. Pari minuuttia myöhemmin hän näytti tekevän saman tempun uudestaan, mutta pallo meni hiuksenhienosti tolpan vierestä ohi maalin. Muutaman minuutin päästä EBK-pelaaja jatkoi vaparin Hietalan nenän edestä, mutta Hietalan hieno refleksitorjunta ohjasi pallon ylärimaan. Näin FC Espoo sai huokaista helpotuksesta ja iloita selvänumeroisesta voitosta.