Sarja: Kakkonen
Aika: 19.6.2017 klo 19:15
Paikka: Telia 5G -areena
Tulos: 4—1 (2—1)

FC Espoo kärsi Kakkosessa kauden ensimmäisen tappion HJK/2:n vieraana. Ensimmäinen puoliaika alkoi FC Espoolta uneliaasti, kun HJK puolestaan karvasi terävästi ja katkaisi Espoon kierrätyksen. Seuraksena emäntien 1—0 -johto viiden minuutin pelin jälkeen.

FC Espoo sai pelinsä kulkemaan mutta koki heti takaiskun, kun Reetta Nikkola loukkasi polvensa ikävästi ja hänet jouduttiin vaihtamaan. 15. minuutilla Aurora Troberg oli päästä karkuun, mutta HJK:n maalivahti ehti hätiin. Espoo jatkoi pelin hallintaa, ja 20. minuutilla Essi Rauhamaa vapautti Trobergin uuteen läpiajoon. Trobergin veto osui maalivahtiin, ja Rauhamaa veti kimmonneen pallon boksin nurkalta maalin ohi.

25. minuutilla HJK:n kärjet pääsivät karkuun. Ina Hietala torjui ensimmäisen vedon, mutta toinen hyökkääjä jatkoi pallon torjunnasta maaliin. Hetken neuvottelun jälkeen tuomarit totesivat maalintekijän ehättäneen pallon edelle ja hylkäsivät maalin paitsiona.

FC Espoon hyökkäykset jatkuivat. Puolittaisia läpiajoja ja vetoja seurasi sekä sarja kulmapotkuja, joista viimeisestä Petra Pitkänen pukkasi pallon hieman yli maalin.

39. minuutilla vastustaja pääsi jälleen riistämään pallon vaarattomassa paikassa. HJK:n hyökkääjä ajoi läpi ja viimeisteli näyttäväsi 2—0-johdon.

FC Espoo jatkoi omaa ohjelmaansa. Troberg riisti pallon ja osui sivuverkkoon. 43. minuutilla Troberg sai pakkien väliin nappisyötön Suvi Savolaiselta, pyörähti ja sijoitti rauhallisesti oikeaan alanurkkaan 2—1-kavennuksen. Rauhamaalla, Savolaisella ja Trobergilla oli vielä hyvät paikat, mutta tauolle lähdettiin tappiotilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi FC Espoon paikoilla, mutta HJK:n nopeat vastahyökkäykset alkoivat myös vyöryä. Hietalan upeat vastaantulot sekä Oona Koivulan rientäminen takatolpalle pitivät tilanteen muuttumattomana. FC Espoon paras tasoitusmahdollisuus tuli 59. minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteessa Espoolla syötteli palloa ruuhkassa muttei lopulta päässyt vetämään lähietäisyydeltä.

Hetken päästä HJK vastasi omalla pyörityksellään ja se löysikin raon mennen 3—1-johtoon. FC Espoo sai pari kulmapotkua, mutta HJK teki 4—1-maalin. Pelin loppu oli tasaista vääntöä. Troberg pääsi kerran läpiajoon ja Nelli Nevalampi veti tulisesti maalia kohti, mutta enempiä maaleja ei nähty.