Sarja: Kakkonen
Aika: 16.5.2017 klo 20:15
Paikka: Kartanon tekonurmi
Tulos: 0—2 (0—1)

FC Espoo vieraili Vuosaaressa FC Viikinkien vieraana. Edellisellä kaudella Viikkarit olivat osoittautuneet Espoolle ratkaisemattomaksi ongelmaksi, joten vieraat osasivat odottaa kovaa vastusta. Peli alkoikin emäntien lievällä hallinnalla. Viikinkien fyysisyys horjutti espoolaisia: kaksintaisteluja hävittiin ja syötöt ajautuivat vastustajille.

FC Espoo sai viiden minuutin kuluttua juonenpäästä kiinni Aurora Trobergin johdolla. Troberg tuotti nopeudellaan, harhautuksillaan ja taistelullaan sanomattomia vaikeuksia Viikinkien puolustukselle läpi koko pelin. Kaksi kertaa Trobergin ajo maalille tuotti varmanoloisen maalipaikan. Kolmannella kerralla työ tuotti tulosta. Troberg nosti pallon maalin eteen. Maalivahti ei aivan saanut koppia, vaan hänen sormistaan pallo tuli Karla Makkosen ulottuville, joka potkaisi pallon tyhjiin. Tilanne 0—1.

FC Espoo tuotti tukun erinomaisia paikkoja, mutta palloa ei vain saatu uudelleen maaliin. FC Viikinkien vaarallisenosoiset vastaiskut vyöryivät yhtä usein toiseen suuntaan, mutta topparikaksikko Tessa TuomelaSanni Huusari oli järkähtämätön este, eikä vastustajalle päässyt varsinaisia maalipaikkoja syntymään.

Ensimmäisen puoliajan lopulla FC Viikingit sai pelin parhaan maalipaikkansa, kun kulmapotku pomppi muutaman pukkauksen jälkeen hyökkääjän jalkaan maalin edustalla. Potku ohjautui kuitenkin tolpan ohi maalipotkuksi.

Toinen puoliaika alkoi terävästi. Troberg toisti tutun ajon maalille ja syötti takatolpalle, mistä Nelli Nevalammella oli helppo työ ohjata pallo maaliin: 0—2. FC Espoon hyvät maalipaikat toistuivat parin minuutin välein, mutta Viikkarien maali onnistui joka kerta väistämään palloa. FC Viikingit nosti karvausta ja piti Espoon puolustusta jatkuvan paineen alla. Puolustus kuitenkin piti loppuun asti. Eikä FC Espoo tyytynyt vain puolustamaan vaan osui ylärimaan ja pystytolppaan sekä kiersi maalivahdin kahteen otteeseen.

Lopputulos olisi voinut olla emäntien kannalta paljon rumempi, mutta FC Espoo voi olla tyytyväinen kolmanteen peräkkäiseen nollapelivoittoonsa, jolla se on lohkon kärjessä ainoana puhtaan pelin joukkueena.