Sarja: Kakkonen
Aika: 29.6.2017 klo 20:15
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 3—0 (1—0)

FC Espoo sai kevätkierroksen päätteeksi vastavierailulle VJS:n. Peli oli melko lailla yhtä maalia. Aino Saari oli keskeisessä roolissa katkomassa VJS:n hyökkäykseenlähtöjä ja käynnistämässä Espoon hyökkäyksiä. Espoon vedot, läpiajot ja keskitykset seurasivat parin minuutin välein. Kuin ihmeen kaupalla ensimmäinen maali syntyi vasta 23. minuutilla, kun Essi Rauhamaa veti pallon rangaistusalueen rajalta ylärimaan. Pallo kimposi maaliviivalle, mistä Karla Makkonen siirsi sen maalin puolelle: 1—0.

VJS:n ainoa maalitilanne ensimmäisellä puoliajalla oli läpiajo, jossa hyökkääjä pääsi kiertämään vastaan tulleen Ina Hietalan, mutta ajautui olemattomaan kulmaan ja Espoon topparit ehtivätkin jo hätiin.

Toinen puoliaika alkoi epämääräisemmin, mutta pikku hiljaa Espoo otti jälleen pelin kontrolliinsa ja rupesi tehtailemaan paikkoja. 61. minuutilla Eerika Marmo vapautti huolellisella viistosyötöllä Aurora Trobergin läpiajoon, ja tämä sijoitti pallon yhtä harkitusti vastaan tulevan maalivahdin ohi maaliin: 2—0. 85. minuutilla Petra Pitkänen kiersi VJS:n puolustuksen ja löysi avoimen vetopaikan: tarkka vasuri löysi tiensä vasempaan alanurkkaan: 3—0. VJS:n kärki pääsi pari minuuttia myöhemmin vielä nokikkain Hietalan kanssa, mutta tämä selvitti tilanteen yhteistyössä Milla Hellgrenin kanssa.