Sarja: Kakkonen
Aika: 18.8.2017 klo 19:30
Paikka: Kisapuiston stadion (tekonurmi)
Tulos: 1—3 (1—2)

FC Kuusysi emännöi FC Espoota Kisapuiston stadionilla. Lahtelaisten taktiikkana oli ottaa vastaan Espoon hyökkäyksiä ja yllättää vieraat pitkillä syötöillä linjan taakse. Taktiikka näyttikin hampaansa. FC Espoo oli hallinnut pelitapahtumia mielin määrin yli kaksikymmentä minuuttia ja pommittanut Kuusysin maalia lukuisilla vedoilla, kun Espoon paitsiolinja petti ja kärkäs lahtelaiskärki pääsi läpijuoksusta sijoittamaan 1—0 -johtonumerot kotijoukkueelle.

Espoon pallonhallintataktiikka tuotti hedelmää pari minuuttia myöhemmin. Eerika Marmo syötti Veera Siparille laitajuoksuun vasemmalle. Sipari syötti pallon boksiin Essi Rauhamaalle, joka harhautti pari puolustajaa ja toimitti pallon alanurkkaan.

Espoo tuotti tasaiseen tahtiin vetoja. Tulos saatiin puoliajan lopussa. Karla Makkonen syötti pallon 44. minuutilla Aurora Trobergille oikeaan laitaan. Troberg keskitti maalille, mutta pallo jatkoikin ruuhkan ohi maalin takanurkkaan. Taukotulos 1—2.

Kuusysi tuli toiselle puoliajalle hieman aktiivisemmalla otteella ja sai pari vaarallista hyökkäystä aikaiseksi. 52. minuutilla lahtelaishyökkääjä oli päästä läpiajoon Espoon harhasyötöstä, mutta Siparin takakarvaus ja Ina Hietalan vastaantulo estivät vedon. Heti perään Marmo katkaisi Kuusysin syötön ja pääsi vetämään läheltä maalia, mutta loistavasti pelannut lahtelaismaalivahti torjui vedon kulmaksi.

58. minuutilla sisään astui FC Espoon tuore hankinta Sara Jaatinen. Jaatinen pääsikin heti hyökkäystoimiin, kun FC Espoon koko hyökkäysnelikko oli pusertamassa palloa Kuusysin maaliin. Rauhamaan veto kimposi torjunnasta Trobergille laitaan, ja tämän veto upposi sisään.

FC Espoon puolustuslinja pystyi jatkossa pitämään Kuusysin hyökkääjät täysin kurissa. Kun Espookaan ei kyennyt tekemään lisämaaleja, lopputulokseksi jäi 1—3.