Sarja: harjoitusottelu
Aika: 11.2.2017 klo 21:00
Paikka: Talin halli
Tulos: 3—4 (1—3)

Ensimmäinen puoliaika noudatti kaavaa: MPS karvasi korkealta pitäen Espoon puolustusta pinteessä, mutta Espoo kykeni toistuvasti läpäisemään ja ylittämään MPS:n puolustuksen pitkillä syötöillä. Espoon nopeat hyökkäykset ja vedot tuottivat tulosta 7. minuutilla, kun Essi Rauhamaa sai toppareiden jättämään aukkoon syötön Iida Pesoselta. Rauhamaa kääntyi nopeasti maalia kohti rankkarialueen rajalla ja veti pallon ohi MPS:n heittäytyvän maalivahdin. Tilanne 0—1.

14. minuutilla Pesonen yllätti MPS:n puolustuksen täysin, kun ei syöttänytkään, vaan puikkelehti pallon kanssa kolmen puolustajan ohi maalivahdin eteen ja sijoitti tilanteeksi 0—2.

MPS:n karvauspeli toi emännille palkinnon 15. minuutilla, kun Espoon ahtaalle ajettu puolustus menetti pallon rangaistusalueen rajalla eikä MPS:n hyökkääjä erehtynyt. Tilanne 1—2.

Espoon nopeat hyökkäykset toistuivat edelleen, mutta MPS:n oma hyökkäys alkoi myös viritä. MPS:n nopeat laitajuoksut vasemmalta tuottivat Espoon puolustukselle valtavia vaikeuksia, mutta kun syöttö toimitettiin maalintekosektorille, Espoo pystyi yhteistyössä blokkaamaan kaikki vedot.

23. minuutilla Rauhamaa kaadettiin rangaistusalueen rajalla. Nelli Nevalampi veti vaparin, jonka jälkitilanteessa MPS joutui rikkomaan maalin edessä. Petra Pitkänen sijoitti seuranneen rangaistuspotkun varmasti alanurkkaan. Tilanne 1—3.

Vaikka pelin kuva ei muuttunut, ensimmäisellä puoliajalla ei tullut lisämaaleja.

Toinen puoliaika alkoi MPS:n hallinnalla, vaikkakin Pesonen osui tolppaan ja kärkäs Maria Merkel kimmautti MPS:n maalivahdin avauksen melkein maaliin. MPS pyöritti hyökkäystä mutta Espoo puolusti tiukasti eikä varsinaisia maalipaikkoja syntynyt. 64. minuutilla MPS sai vaparin hyvästä paikasta; suora veto oli erinomainen, mutta Ina Hietalan torjunta vieläkin näyttävämpi. Viimein MPS:n hyökkäys kuitenkin tuotti kavennuksen 72. minuutilla, kun hyökkääjä nosti pallon läheltä yli maalivahdin.

Pelin hallinta alkoi palautua Espoolle. Kaksintaisteluvoitot menivät toistuvasti vieraille. 79. minuutilla Rauhamaa syötti oikeaan laitaan Karla Makkoselle, joka sijoitti tilanteeksi 2—4. MPS kuittasi minuuttia myöhemmin kaukovedolla loppunumeroiksi 3—4.