Aika: 11.6.2017 klo 14:15
Paikka: Leppävaaran tekonurmi 1
Tulos: 1—1 (0—0)

FC Honka/2 vieraili Leppävaarassa ja onnistui tuottamaan emännille kauden ensimmäisen pistemenetyksen.

Honka keskittyi Espoon hyökkäyksien tyrehdyttämiseen ja onnistuikin siinä mainiosti. Huolimatta pallonhallinnastaan Espoo ei kyennyt tuottamaan selkeitä maalipaikkoja. Honka tyytyi vetämään puolustuksesta pitkiä palloja Espoon kenttäpuoliskolle. Honka rikkoi myös usein, minkä seurauksena muun muassa Karla Makkonen jouduttiin vetämään aikaisin vaihtoon.

Toisen puoliajan ensi minuuteilla Aurora Troberg antoi läpisyötön vauhtiin Suvi Savolaiselle, joka ehätti varpaallaan palloon viime tingassa ennen Hongan maalivahtia. Pallo vieri vasemmalle Nelli Nevalammelle, ja tämä siirsi pallon varmasti tyhjään maaliin. FC Espoo johti 1—0.

Honka vaihtoi luonnollisesti taktiikkaansa hyökkäävämmäksi. Espoon puolustus pelasi kuitenkin erinomaisesti yhteen. Veera Siparin rauhalliset ratkaisut ja Eerika Marmon väsymättömät juoksut tekivät Hongan toistuvat murtautumisyritykset tyhjiksi.

Hongan jatkuvan painostuksen takia Espoo sortui kuitenkin moniin keskialuerikkeisiin, ja Hongan pitkät vapaapotkut pommittivat Espoon rangaistusaluetta. Näistä yksi johti tasoitukseen: vapaapotku jäi puolustuksen pukkauksen jälkeen vaara-alueelle ja putosi lopulta avopaikkaan Hongan hyökkääjälle. Tilanne 1—1, kun peliä oli pelattu 80 minuuttia.

Honka vetäytyi jälleen kuoreensa, ja Espoo yritti murtautua läpi. Honka rikkoi nyt toistuvasti. Yksi vapaapotku tuotti melkein tulosta, kun Marmo keskitti takatolpalle; Petra Pitkänen ei aivan ehtinyt puskuun. 90. minuutilla Ida Romu keskitti maalin eteen, mutta Jenni Kaupin pusku meni hieman yli maalin.