Sarja: Kakkonen
Aika: 22.8.2017 klo 19:00
Paikka: Ala-Malmin nurmi
Tulos: 1—2 (0—1)

FC Espoo pelasi vieraspelin MPS/2:ta vastaan Ala-Malmin kuoppaisella nurmikentällä. Peli alkoi emäntien hanakalla karvauksella; vaikka Espoo pitikin palloa, sitä oli vaikea saada siirrettyä hallitusti vastustajan puolelle. MPS saikin riistosta yhden ylärimavedon ja veti hyvästä paikasta Espoon maalivahtia Ina Hietalaa päin.

FC Espookin alkoi saada pelistä otetta. 28. minuutilla Petra Pitkänen veti pallon yli maalin. Puolen tunnin kohdalla Aurora Troberg siirsi pallon rangaistusalueen rajaa pitkin vasemmalle Karla Makkoselle, jonka vasuri upposi maaliin. Vaikka MPS:llä oli vielä muutama erinomainen tilaisuus tasoittaa peli, FC Espoon johto kesti puoliajan loppuun.

Toisen puoliajan alkajaisiksi MPS pääsi taas kokeilemaan, mutta Hietala torjui. Seuraava varttitunti oli yhtä FC Espoon myllytystä. Espoolla oli kulmapotkuja, vetoja ja pari erinomaista viimeistelypaikkaa. MPS alkoi silmin nähden uupua Espoon painostuksen alla. Mutta 59. minuutilla MPS viskasi rajaheiton keskiviivalta, ja pallo pomppi Espoon puolustajien jalkojen yli MPS-kärjelle, joka sijoitti tasoituksen.

Heti perään MPS sai kulmapotkun, mutta Hietala nappasi sen käsiinsä, ja käynnisti Espoon vastahyökkäyksen. Hyökkäys ajautui vasempaan nurkkaan, josta Makkonen ahdistettuna sai siirrettyä pallon eteen päin Essi Rauhamaalle. Tämä keskitti vasemmalta kulmalta maalivahdin yli takatolpalle, mistä Troberg sijoitti pienestä kulmasta 1—2 -maalin.

Kummallakin joukkueella oli vielä erinomaisia paikkoja maalintekoon, mutta molemmat maalivahdit hoitivat tonttinsa, joten FC Espoo selviytyi kamppailusta voittajana.

Pelissä María Soriano Méndez pelasi ensimmäiset minuuttinsa FC Espoon peliasussa. Ensiesityksestä kävivät ilmi samettinen kosketus sekä energinen pyrkimys maalintekoon.