Aika: 22.7.2017 klo 13:00
Paikka: Leppävaaran stadion
Tulos: 1—3 (0—0)

FC Espoon vieraaksi Leppävaaran huippukuntoiselle stadionille saapui NJS, joka on hengittänyt FC Espoon niskaan koko kauden.

Ensimmäinen puoliaika oli hermostunutta ja fyysistä puolin ja toisin. NJS yritti toistuvasti pitkää palloa nopealle kärkipelaajalleen muttei päässyt uhkaamaan FC Espoon maalia. Espoolla puolestaan oli vino pino puolittaisia paikkoja ja pari erinomaistakin. Valitettavasti palloja ei saatu suuntautumaan puiden väliin, joten NJS:n maali varjeltui. NJS:n paras paikka oli 40. minuutilla, kun nurmijärveläishyökkääjä oli nokitusten Ida Strengellin kanssa, mutta Strengell ja puolustus siivosivat pallon pois.

Toinen puoliaika alkoi FC Espoon painostuksella, mutta 52. minuutilla vastustajan hyökkääjä veti opportunistisesti kaukovedon laidalta maalivahdin yli Espoon maalin perukoille. Espoo hyökkäsi sitkeästi. Ida Romun kaukoveto osui ylärimaan, ja Espoo sai liudan kulmapotkuja. NJS:n hyökkääjä pääsi läpiajoon 57. minuutilla, mutta Strengell heittäytyi oikea-aikaisesti ja sai sormillaan tyrkättyä pallon kulmaksi. NJS teki kuitenkin 0—2 -maalin 63. minuutilla, kun vaarattoman oloinen veto kimposi Espoon puolustajan jalasta maaliin.

FC Espoon uurastus tuotti lopulta tulosta 73. minuutilla, kun Essi Rauhamaan kulmapotku kimpoili maalin edessä NJS:n puolustajan polvesta omaan maaliin. 1—2 -kavennuksen jälkeen Espoo painosti hurjasti, ja tasoitus roikkui ilmassa. Seurasi kuitenkin NJS:n nopea vastahyökkäys, jossa ylivoimalla pallo siirrettiin taitavasti laitahyökkääjälle, eikä tämä erehtynyt.

FC Espoo jatkoi puurtamista, mutta hyökkäykset alkoivat olla väkinäisiä, eikä kunnon maalipaikkoja enää pystytty luomaan. Lopputulokseksi jäi 1—3 -tappio.

Koko pelin ajan oli tuntu, että se voi päättyä kumman tahansa joukkueen voittoon. Tällä kertaa NJS veti pitemmän korren, ja tilanne B-lohkon kärjessä tasoittui.