Sarja: Kakkonen
Aika: 4.9.2022 klo 17:00
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 1—3 (0—1)

ESP saapui vastavierailulle alkusyksyiselle Säterin kentälle. Vieraat aloittivat voimakkaasti, eikä FC Espoo päässyt hallittuun omaan peliin. FC Espoo pystyi valtaosin pitämään EPS:n pois parhailta maalipaikoilta, mutta 9. minuutilla EPS-hyökkääjä murtautui puolustuksen läpi ja veti tarkasti FC Espoon maalin takakulmaan 0—1-johtomaalin. Muutama minuutti myöhemmin EPS murtautui puolustusvirheen jälkeen uudelleen, mutta Tanja Jaakolan spagaatti esti pahanteon.

Pikku hiljaa emännätkin alkoivat päästä peliin mukaan, mutta EPS rikkoi ahkerasti ja onnistui estämään murtautumiset. Puolen tunnin kohdalla FC Espoo sai kolme kulmapotkua peräjälkeen, mutta pallo kimposi lopulta tolpasta maalipotkuksi. Muutama minuutti myöhemmin EPS loi sarjan hyviä maalintekopaikkoja, mutta Jaakolan ohittaminen oli ylivoimaista. 38. minuutilla EPS-hyökkääjä yritti nostoa Jaakolan yli, mutta ei osunut maaliin. Heti seuraavalla minuutilla murtautunut hyökkääjä yritti ohittaa Jaakolan ja näköjään onnistuikin, mutta Jaakola heittäytyi viimeistelyn tielle. Vielä puoliajan lopuksi EPS-pelaaja sai keskityksen takatolpalle, mutta pusku kimposi tolpasta maalipotkuksi.

Toinen puoliaika alkoi harmittavasti, kun FC Espoon kommunikaatiosekaannus johti EPS:n ilmaiseen kulmapotkuun. Seurasi maalinedushässäkkä. Kotijoukkue ei saanut palloa purettua väljille vesille, ja EPS-pelaaja tuikkasikin sen maaliin.

ESP painosti edelleen valtaosin, mutta FC Espookin pystyi luomaaan tilanteita. 54. minuutilla Olivia Koskela näki EPS-maalivahdin kaukana maaliltaan ja yritti kaukovetoa. Veto meni yli maalin. Tunnin kohdalla FC Espoo pääsi yrittämään kulmapotkusta lähivetoa, mutta se osui maalivahdin syliin.

73. minuutilla EPS-maalivahdin avaus epäonnistui, ja pallo tuli suoraan Sara Jaatisen jalkaan. Tämä yritti vetää tyhjään maaliin, mutta veto ohjautui maalin ohi. Heti perään EPS pääsi etenemään laitaa pitkin. Laituri veti alanurkkaa kohti. Jaakola heittäytyi ja torjui pallon sivuun, mutta EPS-kärki ehätti palloon ensiksi ja viimeisteli takatolpalta 0—3-johtomaalin.

Viisi minuuttia myöhemmin EPS-maalivahti jahkaili pallon kanssa. Eveliina Karaslahti yllätti maalivahdin sivulta, riisti pallon ja veti tyhjään maaliin 1—3-kavennuksen. Ainoa lisätilanne tämän jälkeen oli 5. lisäaikaminuutin hirveä hässäkkä kotijoukkueen maalilla, mutta maalia ei syntynyt, joten lopputulokseksi jäi 1—3.