Peliraportti

Peli: TPV — FC Espoo
Sarja: Kakkonen
Aika: 3.7.2022 klo 16:00
Paikka: Pyynikin urheilukenttä
Tulos: 0—2 (0—2)

TPV kohdattiin hellesäässä Pyynikin kuvankauniissa kesämaisemissa. Peli ei olisi voinut mainiommin alkaa: Sara Jaatinen syötti pallon rangaistusalueen vasemmalta nurkalta oikealle, missä Minka Sukanen siirsi pallon pienellä liikkeellä ja veti pallon puolustajaa hipoen vasempaan nurkkaan vieden FC Espoon 0—1-johtoon.

Peli jatkui hermostuneena ilman, että kumpikaan joukkue pystyi viemään suunnitelmaansa eteen päin. Kumpikin joukkue sai aikaan helposti torjuttavan vedon parinkymmenen minuutin aikana. Sitten juomatauon jälkeen Olivia Koskela kamppaili itselleen vetopaikan rangaistuspilkun tienoilla ja mäjäytti pallon TPV:n maalin ylärimaan. Tästä eteen päin pelattiinkin espoolaisten komennossa. TPV:n maalivahti avasi ankarasti ahdistettuna huolimattomasti ja pallo pomppi Sani Isokivijärvelle, joka veti ilmasta hieman yli maalin. Lisää lupaavia tilanteita seurasi; tekipä Dolma Gurung maalinkin, mutta se hylättiin täpärän paitsion vuoksi.

TPV sai varkain tasoitustilaisuuden 42. minuutilla, kun Tessa Tuomela kampattiin ilman seuraamuksia. FC Espoon onneksi tamperelaisen veto suuntautui päin Tanja Jaakolaa. Pari minuuttia myöhemmin Tuomela kampattiin jälleen, ja nyt tuomari heltyi myöntämään vapaapotkun 28 metrin päästä TPV:n maalista. Isokivijärvi veti komeassa kaaressa yli muurin ja maalivahdin, ja pallo painui maalin perukoille. Näin tauolle lähdettiin Espoon 0—2-johdossa.

Jos ensimmäisen puoliajan lopussa kotijoukkue näytti uupuneelta, toiselle puolelle se tuli aktiivisella otteella, kun taas FC Espoon peli vaikutti helteen väsyttämältä ja sen otteet olivat huolimattomia. Heti alkajaiseksi TPV sai vapaapotkun, josta seurasi vaarallinen maalinedushässäkkä. Sitten Jaakola avasi päin vastustajaa ja puolustus hävisi kaksinkamppailun. TPV-hyökkääjä pääsi murtautumaan, mutta Jaakola selvitti vaaratilanteen vastaantulollaan ja jalkatorjunnallaan.

TPV:n painostus jatkui. 51. minuutilla keskitys tuli Espoon maalin edustalle, mutta lähiveto ohjautui suoraan Jaakolan syliin. TPV sai kaksi kulmapotkua peräkkäin, eikä puskujatko mennyt paljon yli Espoon maalin. FC Espoon peli alkoi jo lupailla parempaa. 58. minuutilla Taru Ylä-Peräinen keskitti päätyrajaa myöten maalivahdin yli, mutta Jaatinen ei saanut kunnon osumaa palloon maalin edustalla, ja Gurungin jatkokin meni ohi maalin. 63. minuutilla Espoon puolustus oli hajaannuksessa ja TPV:n kärki suti avopaikasta ohi maalin.

Nyt TPV oli etsikkoaikansa saanut ja hukannut, ja FC Espoo istui jälleen kuskin pukille. Olivia Koskela pyörähteli rangaistusalueella ja keskitti maalin eteen avopaikkaan, mutta Gurung ei yltänyt saamaan palloon kunnon osumaa. 82. minuutilla Isokivijärvi sai jälleen katkaistua maalivahdin avauksen ja veti ilmasta yli maalin. Vieraat jatkoivat painostusta, eikä kotijoukkue saanut tilaisuutta loppurynnistykseen yhtä torjuttua etävetoa lukuun ottamatta. Näin FC Espoo pääsi kotimatkalle täyden pistepotin kanssa.