Sarja: Kakkonen
Aika: 19.6.2022 klo 17:00
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 2—2 (1—1)

TPS/2 kohdattiin Säterissä kauniissa, tuulisessa säässä. Alun tunnustelun jälkeen FC Espoo hallitsi peliä. Liisa Merisalu pääsi läpiajoon 5. minuutilla, mutta sijoitus suuntautui päin maalivahtia, samoin Minka Sukasen jatkoveto. Muutaman minuutin päästä Essi Rauhamaa nosti Merisalulle linjan taakse. Nyt sijoitus oli laadukas, mutta maalivahti heittäytyi näyttävästi ja ulottui torjuntaan.

12. minuutilla Espoo purki pallon keskialueelta kulmapotkuksi. Kulmapotku kaarsi takatolpalle tuulenpuuskan painaessa sitä voimakkaasti sisään päin. Tanja Jaakola sai sormiaan vähän väliin muttei pystynyt estämään palloa menemästä sisään. Näin vieraat menivät yllättäen 0—1-johtoon.

18. minuutilla TPS:n puolustuksen harhasyöttö tuli suoraan Merisalun jalkoihin maalin edessä. Jälleen maalivahti pystyi peittämään vedon. TPS sai minuutin painostusjakson ja kaksi kulmapotkua. Jälkimmäisestä pusku meni vain hieman FC Espoon maalin ohi. Pian toisessa päässä Taru Ylä-Peräinen nosti pallon kohti TPS:n takatolppaa, ja pallo oli mennä suoraan maaliin.

38. minuutilla FC Espoo karvasi voimakkaasti ja sai kulmapotkun palkinnoksi. Rauhamaa toimitti pallon takatolpalle, mistä Pauliina Niveri pukkasi voimalla vastapalloon. Pallo kimposi puolustajasta maalin kattoon, ja tilanne oli tasan 1—1.

Toisella puoliajalla TPS:llä oli enemmän vaikeuksia tuulen kanssa, ja FC Espoo jatkoi hyökkäyksien vyörytystä. Kuitenkin jälleen TPS pääsi melkein yllättämään 56. minuutilla, kun hyökkääjä murtautui tekopaikkaan. Jaakolan leveä jalkatorjunta kuitenkin esti maalin synnyn. Heti toisessa päässä Merisalu juoksi laidasta puolustuksen taitse ja tarjosi Sara Jaatiselle tekopaikkaan. Maalivahti oli taas sijoituksen tiellä. Minuuttia myöhemmin Anna Tuominen vapautti Jaatisen läpiajoon. Jaatinen kokeili tällä kertaa maalivahdin kiertoa, mutta tämä loikkasi ja riisti pallon Jaatisen jaloista. Pian Merisalu keskitti takatolpalle, missä Johanna Rågback ei saanut häirittynä palloon osumaa.

Ja taas pelin virran vastaisesti vieraat pääsivät maalintekoon 66. minuutilla, kun hyökkääjä syötti maalinedushässäkkään ja kaveri toimitti pallon maaliin. Tilanne 1—2. FC Espoo hyökkäsi edelleen, ja María Soriano Méndez pääsi pari kertaa maalineduskamppailuun. Viimein 80. minuutilla Merisalu kääntyi pallon kanssa rangaistusalueen rajalla ja veti salamana. Pallo meni alakulmaan, ja tilanne oli tasan 2—2. Loppupeli velloi, ja kumpikin joukkue turvautui pitkiin palloihin. Maaleja ei enää syntynyt. Tasapeli oli pelitilanteisiin nähden kotijoukkueelle suuri pettymys.