Sarja: Kakkonen
Aika: 31.7.2022 klo 17:00
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 9—0 (5—0)

Vahvan alkukauden pelannut Härmä saapui Säterin painostavaan helteeseen, joka purkautui ukkoskuuron myötä ennen pelin alkua. Vieraat aloittivat pelin vahvasti. FC Espoo ei päässyt moneen minuuttiin pois omalta kenttäpuoliskoltaan, ja Härmä rakensi 5. minuutilla taitavasti maalipaikan, joka saatiin kuitenkin blokattua.

Mutta kuten painostava helle puoli tuntia aiemmin niin myös Härmän ahdistava paine väistyi kahdeksan minuutin pelin jälkeen, ja Espoo otti pelin hallinnan tukevasti haltuunsa. 11. minuutilla Olivia Koskela murtautui Härmän puolustuksen läpi ja veti. Maalivahti epäonnistui jalkatorjunnassaan, ja kotijoukkue siirtyi 1—0-johtoon.

Espoon hyökkäykset vyöryivät. 16. minuutilla Pauliina Niveri heitti rajaheiton Sara Jaatiselle. Tämä ohjasi pallon päälaellaan itselleen juoksuun, kuljetti pallon puolustuksen taitse ja syötti takaviistoon. Koskela pääsi vetämään lähietäisyydeltä 2—0-johtonumerot. Muutama minuutti myöhemmin Minka Sukanen syötti pallon laitaa pitkin Liisa Merisalulle, joka jujutti puolustajan, eteni ja sijoitti 3—0-maalin.

Maalipaikkoja syntyi liukuhihnalta. Yksi niistä johti 25. minuutilla FC Espoon kulmapotkuun. Essi Rauhamaa toimitti sen Merisalulle, jonka veto kimpoili Härmän puolustuksen käsistä maalin eteen Sukaselle, joka veti 4—0-johtomaalin. Ja pari hyökkäystä myöhemmin Rauhamaa syötti puolustuksen läpi Merisalulle, joka sijoitti jo 5—0-numerot.

Härmän lupaavin tilanne syntyi 33. minuutilla kulmapotkun jatkohässäkästä, jonka Espoo sai purettua vain vaivoin. Espoo puolestaan sai monta tilaisuutta kaunistella edelleen numeroita. Esimerkiksi Tessa Tuomela puski kulmapotkusta vain hieman ohi ja veti keskialueelta ylärimaan.

Taukonumerot olivat musertavat, mutta Härmä tuli toiselle puoliajalle vahvasti. 49. minuutilla Härmän kärki ohitti vauhdikkaasti kaksi puolustajaa, mutta Tanja Jaakola tuli vastaan ja vei pallon hyökkääjän jaloista. FC Espoo pääsi jälleen peliin mukaan, mutta kumpikaan joukkue ei tahtonut saada jäsentyneitä hyökkäyksiä aikaan. 68. minuutilla Iiris Loisa ja Jaatinen lähtivät nopeaan hyökkäykseen. Härmän maalivahti tuli vastaan ja avasi keskialueelle. Niveri ehti palloon ensin ja veti vastapalloon. Pallo osui yläriman alareunaan ja kimposi siitä maahan ja takaisin kentälle. Avustava erotuomari liputti pallon ylittäneen maaliviivan, ja näin FC Espoo oli jo 6—0-johdossa.

Tästä eteen päin kotijoukkue oli taas ehdottomassa hallinnassa. Jaatinen pääsi heti yrittämään läheltä, mutta ulkosyrjäsijoitus meni ohi maalin. Merisalu ajoi sitten maalille ja keskitti maaliviivaa viistäen. Kolme pelaajaa riensi paikalle, ja pallo kimposi Härmän puolustajasta omaan maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Loisa ja Koskela hyökkäsivät. Koskela syötti ristiin Merisalulle, joka vapautti oikean jalkansa ja veti vastustamattomasti 8—0-maalin.

78. minuutilla Merisalu pääsi taas yrittämään. Maalivahti heittäytyi ja torjui pallon kulmapotkuksi. Ruuhkatilanteesta syntyi toinen kulmapotku. Sani Isokivijärvi toimitti sen takatolpalle. Palloon ehätti ensimmäisenä epäonninen Härmän puolustaja, jonka kropasta pallo ohjautui omaan maaliin. FC Espoo sai vielä monta erinomaista maalipaikkaa, muttei onnistunut viimeistelyssä, joten lopputulokseksi jäi 9—0.