Sarja: Kakkonen
Aika: 10.9.2022 klo 12:00
Paikka: Yläkenttä
Tulos: 0—3 (0—1)

Kesä oli tehnyt paluun Turun Yläkentälle, missä FC Espoo pelasi TPS/2:n vieraana. Alusta asti Espoo hallitsi pelitapahtumia. 5. minuutilla Isatou Ndow riisti puolittain pallon maalivahdilta. Pallo lirui sen verran hitaasti maalivahdin taakse, että puolustaja ehti paikalle siivoamaan pallon. Varttitunnin kohdalla Minka Sukanen ja Ndow syöttivät linjan läpi Sara Jaatiselle, mutta maalivahti ehti vastaan juuri ennen, kun tämä sai nostettua pallon hänen ylitseen. Heti perään TPS:n puolustushassi tarjosi rankaisupaikan: Ndow tarjosi Olivia Koskelalle, mutta tämän suora jatko meni maalin ohi.

18. minuutilla Ndow ja Jaatinen lähtivät vastahyökkäykseen TPS:n kulmapotkun jälkeen. Ndow hankkiutui vetopaikkaan ja sijoitti boksin reunalta tarkasti oikeaan alakulmaan. Maalivahti heittäytyi muttei yltänyt estämään 0—1-johtomaalin syntyä.

FC Espoo jatkoi hyökkäysten vyörytystä. 40. minuutilla kotijoukkue sai parin minuutin painostusjakson, mutta Espoo pääsi lähemmäs maalintekoa, kun Essi Rauhamaa antoi lisäajalla kulmapotkun ja Nicole Flink puski pallon ohi maalin.

Toinen puoliaika alkoi loistavasti. Rauhamaa kamppaili pallon keskialueella itselleen ja syötti laidalle Sukaselle, joka syötti laitaa myöten tarkasti päätyyn. Sieltä pallon nouti Eveliina Karaslahti, joka ohitti puolustajan ja veti nollakulmasta maalivahdin yli takanurkkaan 0—2-johtomaalin.

TPS sai peräkkäin kaksi vaarallista kavennuspaikkaa 52. minuutilla, mutta kummallakin kerralla Tanja Jaakola nollasi kärkipelaajan täsmällisellä vastaantulollaan. Sen jälkeen Espoo vastasi maalitilanteista. 59. minuutilla Sukanen osui tolppaan, ja tunnin kohdalla Karaslahden vasuri meni hieman ohi maalista. Lopulta FC Espoon painostus kasvoi ylivoimaiseksi rangaistusalueella. Rauhamaa sai pallon, kiersi vetopaikkaan ja veti vasemmalla jalalla tarkasti oikeaan ylänurkkaan. Tilanne 0—3.

TPS oli uupunut ja lyöty. 77. minuutilla Jaatisen jaloille tultiin rangaistusalueella, mutta rangaistuspotkua ei myönnetty. Espoo kierrätti palloa loppuminuutit TPS:n puolella ilman lisämaaleja, joten 0—3 jäi lopputulokseksi.