Sarja: Kakkonen
Aika: 21.8.2022 klo 18:00
Paikka: Lamminpään urheilukenttä
Tulos: 0—4 (0—0); muutettu kirjanpitovirheen vuoksi TKT:n 3—0-voitoksi

TKT oli kutsunut FC Espoon pelaamaan täydellisellä nurmisametilla, ja hellekin oli hellittänyt. Kotijoukkue jopa tarjosi alkukahvit. Oli lupa odottaa hienoa futisiltaa.

Alkuminuutit sujuivat hermostuneissa merkeissä, mutta FC Espoo pääsi pariin otteeseen luomaan uhkaa. Mutta sitten havaittiin byrokraattinen kömmähdys: joukkueen maalikuningatar oli jäänyt merkitsemättä pöytäkirjaan. Kardinaalivirheestä tiedettiin seuraavan automaattinen tappio. Liisa Merisalu vaihdettiin ulos, ja seurasi eräänlainen ystävyysottelu, mutta kumpikin joukkue jatkoi tosissaan pelaamista voitosta.

27. minuutilla Essi Rauhamaa syötti Sani Isokivijärvelle, joka veti kaukaa maalin ristikkoon. Pallo kimposi Sara Jaatiselle, mutta tämä ei saanut kunnon osumaa, ja pallo suuntautui yli maalin. Muutama minuutti myöhemmin Jaatinen pääsi läpiajoon. Maalivahti tuli vastaan. Jaatinen lähti kiertämään, mutta maalivahti kaappasi pallon käsillään boksin ulkopuolella. Seurasi automaattinen kentältäpoisto ja maalivahdinvaihto. Isokivijärven kova vapari suuntautui liian keskelle maalia. Ennen puoliajan loppua Olivia Koskela pääsi kahteen otteeseen namupaikoille, mutta maalia ei vielä syntynyt, joten tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi TKT:ltä vahvanoloisesti. Mutta 50. minuutilla Rauhamaa syötti Anna-Riikka Pousille ja tämä vapautti Jaatisen ja Koskelan yhteiseen läpiajoon. Jaatinen sijoitti tarkasti alakulmaan. Espoo oli 0—1-johdossa. Heti perään Jaatinen oli pääsemässä läpi uudestaan, mutta avustava jotenkin näki tilanteessa paitsion. Hetken päästä Jaatinen pääsi vetämään, mutta maalivahti heittäytyi vedon eteen. Seuranneesta kulmapotkusta pallo löysi tiensä Iida Nevalalle, joka veti ruuhkaan. Pallo päätyi Koskelalle, joka kääntyi ja veti läheltä 0—2-maalin.

Vajaalla pelannut TKT oli pannut kampoihin mutta alkoi nyt väsyä. FC Espoo hallitsi peliä, joskin maalipaikat jäivät puolittaisiksi, kunnes 72. minuutilla Nevala syötti Jaatiselle ja tämä keskitti maalin editse avopaikkaan, mistä Isokivijärvi sai vetää tyhjiin 0—3-lukemat. 84. minuutilla Isokivijärvi syötti Minka Sukaselle laitaan. Tämä murtautui boksiin ja veti matalan vedon maaliin. Kun muutamat lisäyritykset eivät tuoneet lisämaaleja, pelilliseksi lopputulokseksi tuli 0—4.

Näin saatiin neljä maalintekijää, jotka jäävät tilastoihin. Mutta maalit ja sarjapisteet tuomittiin kotijoukkueelle pöytäkirjavirheen takia.