Sarja: Kakkonen
Aika: 14.8.2022 klo 17:00
Paikka: Säterinniitty
Tulos: 4—1 (0—1)

Lohkokakkonen MuSa saapui vastavierailulle helteiselle Säterinniityn kentälle. Alusta asti peli oli fyysistä kamppailua, ja pilli soi usein vapaapotkun merkiksi, vaikka suoranaisia koiruuksia ei nähty. FC Espoo loi lupaavia tilanteita sarjana huolimatta MuSan voimakkaasta karvauksesta. 14. minuutilla Minka Sukanen keskitti laidalta puolustuslinjan taakse, ja Sara Jaatinen jatkoi komeasti läheltä maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Heti perään Liisa Merisalu keskitti voimalla maalin editse. Olivia Koskela jatkoi suoraan kohti alanurkkaa, mutta MuSan maalivahti heittäytyi näyttävästi ja ulottui juuri ja juuri palloon. Sitten Espoo sai ilmaisen kulmapotkun, josta seurasi sarja maaliyrityksiä, mutta MuSan puolustus kesti.

MuSalle tarjoutui maalipaikka, kun hyökkääjä riisti pallon Tanja Jaakolan jaloista. Jaakola kuitenkin paikkasi tilanteen salamana heittäytymällä ja haalimalla pallon haltuunsa. Peli jatkui Espoon hallinnassa, ja MuSa joutui rikkomaan toistuvasti. Mutta 37. minuutin kohdalla Jaakola epäonnistui rutiinipoiminnassa, ja pallo karkasi hänen hyppysistään. MuSan hyökkääjä sai vetää tyhjiin 0—1-johto-osuman.

Maalin jälkeen MuSakin alkoi osoittaa vaarallisuutta hyökkäyspelissä. FC Espoon puolustuksella oli vaikeuksia pysyä nopeiden vastahyökkäysten perässä, mutta toisaalta MuSan keinot loppuivat aina kesken ratkaisevalla hetkellä. Espookin väläytteli muutaman kerran, mutta maalia kohti vetoja ei saaatu. Näin tauolle lähdettiin vieraiden 0—1-johdossa.

Toisen puoliajan aluksi MuSa oli lisätä johtoaan, kun hyökkääjä murtautui puolustuksen läpi ja sai yrittää lähivetoa. Molemmilla kerroilla Jaakola oli sijoittuneena vedon eteen, eikä lisäosumaa syntynyt. Sen sijaan saman tien Jaakola avasi pitkänä Sani Isokivijärvelle, joka syötti Merisalulle juoksuun. Tämä ohitti puolustajan terävällä rytminvaihdoksella ja veti matalan sijoituksen MuSan maalin alakulmaan tasoittaen numeroiksi 1—1. Pian FC Espoo sai kulmapotkun. Essi Rauhamaa antoi sen lyhyenä Isokivijärvelle keskialueelle. Maalivahti sylki Isokivijärven kovan vedon eteensä, ja Sukanen toimitti pallon lähietäisyydeltä sisään. Näin kotijoukkue otti 2—1-johdon, kun 50 minuuttia oli pelattu.

MuSa ei antautunut vaan aloitti voimakkaan paineen. Lähimmäksi maalintekoa vieraat pääsivät 54. minuutilla, kun keskialueelta nostettu kukkupallo osui ylärimaan. Tunnin kohdalla MuSan rynnistys laantui, ja Espoo hallitsi seuraavaa varttia ja loi hyviä hyökkäyksiä. MuSa tuli takaisin peliin. Se oli tasoittaa pelin 79. minuutilla, kun MuSan pelaaja pääsi puskemaan vapaasti kulmapotkusta. Espoon onneksi pusku meni ohi maalin. Myöskään MuSan vaarallisenoloiset pistohyökkäykset eivät tuottaneet tulosta.

84. minuutilla Iida Nivala syötti Merisalulle juoksuun. Tämä keskitti päädystä maalin editse, ja Koskela pääsi jatkamaan tyhjänä ammottavaan maaliin 3—1-johtolukemat. Muutama minuutti myöhemmin Merisalu kamppaili kahta puolustajaa vastaan ja selvisi voittajana. Hän kuljetti pallon boksin reunalle, mistä hän sai vetää kenenkään häiritsemättä kovan vasurin. MuSan maalivahti heittäytyi muttei kyennyt estämään 4—1-maalia. Tämä jäi pelin lopputulokseksi.